הוראות הכנה
מרכיבים
ציוד : תבנית מרובעת 20X20 ס"מ משומנת
סיר בינוני
רכיבי הממתק
קבוצה א`
120 גרם (½ כוס) חמאת בוטנים
160 מל"ל ( 2/3 כוס ) דבש
55 גרם ( ¼ כוס ) סוכר חום בהיר דמררה
45 גרם ( ½ כוס) קקאו
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
180 גרם מיני מרשמלו (אפשר גם רגיל קצוץ)
1 כפית תמצית וניל
80 גרם פיצפוצי אורז (אורז תפוח)
120 גרם פיסטוקים קצוצים גס
לציפוי
230 גרם (2 חפיסות +4 קוביות) שוקולד מריר שבור לקוביות
14 גרם חמאה רכה 1( כף )
אופן ההכנה
אופן רקיחת המעדן
1.ממים בסיר את קבוצה א` 120 גרם (½ כוס) חמאת בוטנים,160 מל"ל ( 2/3 כוס )
דבש, 55 גרם ( ¼ כוס ) סוכר חום בהיר דמררה, 45 גרם ( ½ כוס) קקאו
מחממים על אש גבוהה עד רתיחה , מנמיכים לאש נמוכה ומוסיפים מרשמלו מערבבים
עד להמסה ואחידות העיסה.
2.מסירים מהאש , מוסיפים וניל ,פיצפוצים ופיסטוקים מערבבים היטב עד לאחידות .
העיסה יוצאת מאוד דביקה וסמיכה לערבוב וזה בסדר.
3.משטחים את הבלילה בתבנית יש להדק וליישר .
(מומלץ לישר עם גב כף רטובה , כך היא תחליק ויהיה קל ליישר את העיסה.)
4.חותכים לריבועים של 2 על 2 ס"מ עם סכין חדה,
לציפוי
*ממיסים יחד חמאה ושוקולד - 30 שניות במיקרו ,לערבב אם לא נמס לחלוטין אפשר
להכניס לעוד 10 שניות .
*למרוח את הציפוי מעל העיסה לשלוח לצינון במקרר עד שהציפוי מתקשה.
*חותכים לריבועים של 2 על 2 ס"מ עם סכין חדה, מגישים בטמפרטורת החדר .
מומלץ אחרי התייצבות הציפוי לשמור בקופסא סגורה מחוץ למקרר.
מגיש:
מקור: מהבלוג של ביוטי האחת קסמים מתוקים ומענגים https://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=1547538
שתף את המתכון