חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


מרק צורבה כפרי נוסח יאסי
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מרק צורבה כפרי נוסח חבל יאסי עשיר ומדהים בטעמו החמוץ מתוק
מרק צורבה כפרי נוסח יאסי
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מרק צורבה כפרי נוסח חבל יאסי עשיר ומדהים בטעמו החמוץ מתוק
הוראות הכנה
מרכיבים
4 עצמות מוח יפות
1 בצל
1 כרשה
1/2ראש כרוב קצוץ. או כרוב כבוש
1 כוס עשב הלאושטיאן הרומני ש"בלעדיו לא תיתכן צ`ורבה". (באם אין ניתן לוותר)
2 גזרים.
2 כפות אורז
2 עגבניות בשלות קלופות וחתוכות לקוביות.
1/2 פלפל אדום קטן
2 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות.
1/2 צרור פטרוזיליה קצוצה.
1/2צרור שמיר קצוץ.
3 גבעולי וחצי ראש סלרי חתוכים.
1 שורש פטרוזיליה.
2 שיני שום.
2 כפות חומץ הדרים.
מלח ופלפל שחור.
מעט סוכר
לכדורי בשר:
200 גרם בשר בקר טחון
1 בצל קטן קצוץ דק
קמח מצה
1 ביצה
1/2כפות אבקת מרק
1/2 כפית פלפל שחור.
אופן ההכנה
כדורי הבשר: מערבבים את הבשר, הבצל הקצוץ, הביצה, אבקת מרק והפלפל. מוסיפים קמח מצה עד שהתערובת הופכת מוצקה מספיק ליצירת הכדורים. בידים רטובות מגלגלים כדורים כגודל כדורי פינג פונג.
2. מרתיחים מים בסיר גדול עם עצמות הבקר. ומטילים לתוכו את כדורי הבשר. מנמיכים מעט את האש, מכסים את הסיר ומבשלים כשעה.
מגרדים גזר , חצי ראש סלרי, שורש פטרוזיליה בפומפייה גסה. קוצצים כרוב לרצועות צרות וארוכות קוצצים שמיר ופטרוזיליה ועלי סלרי ומוסיפים לסיר. מוסיפים גם את קוביות תפוחי האדמה, קוביות העגבנייה, שיני השום ושאר הירקות. מכסים, מנמיכים את האש ומבשלים עוד חצי שעה.
משליכים פנימה את האורז והחומץ בודקים תיבול ומוסיפים קורט סוכר.
מגיש: מישאל_פומפיאנסקי
מקור: הבלוג של מסלנסקי https://www.tapuz.co.il/blog/viewEntry.asp?EntryId=891964
שתף את המתכון