חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


סלט ניסואז חמישה דגנים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

סלט ניסואז חמישה דגנים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
1 חבילת לקט דגנים "10 דקות" של סוגת
3 כוסות מים רותחים
½1 כפיות מלח
150 גרם שעועית ירוקה טריה מאודה או חלוטה
6-8 עגבניות שרי חצויות
1 ראש חסה משי מפורקת לעלים
1 בצל אדום קטן פרוס דק
1 כוס נתחי טונה משומרת, מסוננת (כ-2 קופסאות)
3 ביצים קשות חתוכות לרבעים
שליש כוס זיתים שחורים כבושים במלח
6 נתחי פילה אנשובי (לא הכרחי)
2-3 כפות עלי ריחן חתוכים לרצועות
לרוטב ויניגרט חרדל: 1 כפית מלח גס
1 שן שום כתושה
2 כפות מיץ לימון או חומץ בן יין
1 כפית חרדל דיז'ון עם גרגרים
קורט פלפל שחור
6 כפות שמן זית כתית מעולה
אופן ההכנה
להכנת הרוטב מערבבים את המלח והשום בקערה קטנה ומוסיפים בהדרגה את יתר החומרים תוך כדי טריפה במטרפת יד.
מניחים את לקט הדגנים בסיר ומוסיפים את המים הרותחים והמלח. מביאים לרתיחה על אש בינונית 10 דקות, מכסים ומעמידים בצד 10 דקות. מסננים את הנוזלים ומעבירים לקערה גדולה ורחבה. מערבבים עם רבע מכמות הרוטב.
קורעים את עלי החסה, מניחים בקערה ומערבבים עם כף מהרוטב. מסדרים בערימה בצלחת הגשה גדולה. מסדרים ליד ערימה נאה של חמשת הדגנים. מערבבים את השעועית עם כף מהרוטב ומניחים בקערת ההגשה. חוזרים על הפעולה עם העגבניות. מסדרים בקערת ההגשה גם ערימות קטנות של טונה, זיתים, ביצים, בצל ואנשובי. מקשטים ברצועות עלי ריחן ומגישים.
מגיש: dylam
מקור: פיליס גלזר לסוגת
שתף את המתכון