הוראות הכנה
מרכיבים
1 חבילת אורז בסמטי מלא עם שיבולת שועל ועדשים "10 דקות" של סוגת
2 כוסות מים רותחים
½1 כפיות מלח
½ כפית כורכום
½ כפית כמון
½ כפית פלפל שחור
½1 כפיות כוסברה טחונה
1 מקל קינמון
1 גזר בינוני קלוף וקצוץ
1 כוס שעועית ירוקה טריה חתוכה לחתיכות באורך 3-4 מ"מ
1 כוס חלב קוקוס
2 עגבניות קטנות קצוצות
1 שן שום גדולה קצוצה
כוסברה קצוצה
בוטנים קצוצים לקישוט
שומשום לקישוט
יוגורט להגשה
אופן ההכנה
שמים את תוכן חבילת האורז בסיר עם המים הרותחים ושאר המרכיבים מלבד חלב הקוקוס, העגבניות, השום, הכוסברה וחומרי הקישוט. מביאים לרתיחה עדינה, מכסים חלקית ומבשלים על אש בינונית כחמש דקות. יוצקים פנימה את חלה הקוקוס ומוסיפים את העגבניות והשום. בוחשים קלות ממשיכים לבשל עוד חמש דקות או עד שהנוזלים נספגים כמעט לגמרי. מורידים מהאש ומשאירים מכוסה בצד כ-10 דקות.
מעבירים לקערת הגשה נאה ומקשטים בכוסברה, בשומשום ובבוטנים. מגישים עם היוגורט.
מגיש:
מקור: פיליס גלזר לסוגת
שתף את המתכון