חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


עופות בית ג'אלה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

עופות בית ג'אלה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
6 כרעי עוף מופרדים
1 בצל
שמן
להשרייה: 2 בצלים
3-4 לימונים גדולים
½ כוס שמן זית
מלח גס
לרוטב: 1 תפוח אדמה צלוי בנייר כסף על האש
1 ראש שום טרי קלוף וכתוש
2 לימונים גדולים
½-¾ כוס שמן זית
מלח
אופן ההכנה
שוטפים את חלקי העוף, מניחים בקערה וממליחים. פורסים את הבצל ומוסיפים. סוחטים מיץ מהלימונים ומוסיפים, יחד עם קליפות הלימון. מכסים בשמן הזית, מערבבים, מכסים בניילון נצמד ומשרים במקרר כשלושה ימים (עד שהעופות חצי כבושים).
מנגבים היטב את העופות. כאשר הגחלים מאפירות ולוחשות מסדרים בצד אחד של המנגל שיכבה אחידה של גחלים, לצלייה בחום נמוך, ובצד השני ערימה של גחלים, לצלייה בחום גבוה. מניחים את הרשת בחזרה.משפשפים את הרשת היטב בחצי בצל עם שמן. מניחים את העופות על הרשתבאזור של הגחלים בחום הנמוך במשך 20 דקות עד חצי שעה. כל חמש דקות הופכים צד עד שהנתחים מזהיבים.
מעבירים את נתחי העוף לחלק המנגל עם החום הגבוה וצולים היטב עד להשחמה נאה של הנתחים מכל הצדדים. מקפידים להפוך אותם לעיתים קרובות מצד לצד שלא יישרפו.
להכנת הרוטב: כותשים את השום עם תפוחי האדמה במעבד מזון ביחד עם חצי כפית מלח. מוסיפים את מיץ הלימון ולאחר מכן את השמן בהדרגה, תוך כדי עיבוד, לקבלת מרקם דליל הדומה למיונז.
מגישים את העופות הצלויים חמים בלוויית הרוטב ליד.
מגיש: dylam
מקור: עיתון מעריב צילום baronm10
שתף את המתכון