הוראות הכנה
מרכיבים
אוסובוקו שלם עם העצם במשקל של ½4 ק"ג
2 כפות פלפל שחור גרוס טרי
מלח גס
שמן זית
4-5 ראשי שום טרי
8-10 לבבות ארטישוקים טריים מנוקים
5-6 בצלצלי שאלוט קלופים
3 עגבניות חתוכות לפלחים
אופן ההכנה
מוציאים את הבשר מהמקרר לפחות שעתיים לפני הבישול. שוטפים, מנגבים ומשפשפים מכל הצדדים בפלפל שחור בתוספת מעט מלח גס ומעט שמן זית. מטגנים את נתח הבשר עד להזהבה מכל צדדיו. חותכים את השליש העליון של ראשי השום ומניחים לצד הבשר (את החלק הגדול שנותר מהשום) על תבנית האפייה. מוסיפים לצד השום והבשר גם את בצלצלי השאלוט. מטפטפים על הבצלצלים והשום שמן זית וזורים מלח גס מעל. מכסים בנייר כסף ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-160 מעלות למשך 4 שעות כאשר מדי פעם יוצקים מעל את הנוזלים שהוגרו במהלך האפייה.
לאחר 4 שעות מוסיפים את הארטישוקים החתוכים לפלחים. אם אין מספיק נוזלים מוסיפים מעט מרק צח ואופים כשעה נוספת. מדי פעם יוצקים על הארטישוקים והבשר את הנוזלים מתחתית התבנית.
מעבירים את נתח הבשר לצלחת הגשה נאה ולידו מניחים את הארטישוקים, השום ובצלצלים.
מגיש:
מקור: שרי אנסקי למעריב
שתף את המתכון