הוראות הכנה
מרכיבים
5 תפוחי אדמה בינוניים
לרוטב:
1 כף גדושה מיונז קל ("הלמנס "- מומלץ)
1 כף שמן זית משובח
4 שני שום כתושות
1 כפית גדושה , אבקת מרק בצל
½ כפית מלח דק
קורט פפריקה מתוקה
קורט פלפל שחור טחון טרי
אופן ההכנה
לחמם את תנור האפיה ל- 200°c.
הכנת תפוחי האדמה:
לבשל במיקרוגל בצורה הבאה: לסדר את תפוחי האדמה כמו פרח על צלחת המיקרוגל.
לכסות בכסוי פלסטי ,המיוחד למיקרוגל, ולהפעיל בעוצמה מלאה 4 דקות.
להפוך את תפוחי האדמה על צדם השני ולחזור על הפעולה.
לסובב את תפוחי האדמה, כך שהצד שפנה למרכז ה"פרח", יפנה החוצה,
להפעיל את המיקרוגל ל- 2 דקות נוספות. להוציא ולקרר.
בינתיים להכין את הרוטב:
לערבב היטב את כל חומרי הרוטב, בקערית, להניח בצד.
לקלוף את תפוחי האדמה , לחצות לאורך ולחתוך כל מחצית לצורת צ'יפס (רצועות).
למרוח רוטב (הרוטב סמיך כמו משחה ורצוי להיעזר במברשת סיליקון רכה) על כל רצועת תפוח אדמה משני צדדיו ולהניח על התבנית בשכבה אחת צפופה.
לאפות 20 עד 25 דקות, או עד שמשחים יפה.
בתיאבון.
מגיש:
מקור: איילת רז
שתף את המתכון