חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


עוגת הפתעה עם אגוזים של השף ינאי מהצפון - מתכון מדהים!
Votes: 1
דירוג: 3
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

גם את החוויה הזו כדאי להעביר עם ילדים וזה יהיה כיף. ורצוי להזמין את מי שאוהבים מאד.
עוגת הפתעה עם אגוזים של השף ינאי מהצפון - מתכון מדהים!
Votes: 1
דירוג: 3
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

גם את החוויה הזו כדאי להעביר עם ילדים וזה יהיה כיף. ורצוי להזמין את מי שאוהבים מאד.
הוראות הכנה
מרכיבים
220 גרם חמאה
300 גרם שוקולד מריר עם אגוזים או פצפוצי אורז.
1 כפית אבקת אפיה
3 ביצים גדול רגיל
1 כוס אגוזי קליפורניה גרוסים גס
מעט מלח
קמצוץ קפה נמס מגורען
קליפה מעורבת של לימון ותפוז - חצי חצי
3/4 כוס מיץ תפוזים
2 כוסות סוכר דמררה
1כוס +2 כפות קמח.
אופן ההכנה
להניח סיר עם מים ומעליו סיר נוסף ועם האידוי החם מתפקדים
להכניס לסיר העליון את קוביות השוקולד,חמאה,סוכר ומייצרים תערובת אחידה ללא גושים.
מכבים את האש ומורידים את הסיר למשטח לצינון...אפשר להניח ע''ג כלי ובתוכו קרח.
שמים קורט מלח, קליפה מגוררת ,מיץ תפוז - לערבב היטב.
כאן צריך עזרה : אחד מערבב בקצב אחיד ושני מכניס לאט לאט את הביצים, אח''כ קמח,
אבקת אפיה - ולערבב בקיפול כדי להכניס את החומר ולאחד.
אז מוסיפים אגוזים וקפה. בתבנית מלבנית שמים בתחתית נייר אפיה מקופל כדי שתהיה שכבה כפולה. ויוצקים את התערובת, נותנים מכה עם התבנית ליציאת האוויר. מכניסים לתנור שחומם...
תנסו להגיע ל...165 מעלות ול 37 דקות , לצנן היטב, לכסות ולהכניס למקרר.
לחסרי הסבלנות יש לחכות 4 שעות ולבעלי הסבלנות לפני הפייב או קלוק להוציא את העוגה חצי שעה לפני ההגשה,לחתוך לקוביות גדולות,לפזר אבקת סוכר ולהנות.את אבקת הסוכר אפשר לפזר על צלחת כהה ואז להניח את העוגה. נהדר עם שתיה חמה ביום סתוי וחורפי כאחד. המלצה מעניינת: להכין או חצי כוס שוקולית עם המסת שוקולד כ 8 קוביות או לקחת סירופ שוקולד כמו לפנקייק ואיך שהעוגה יוצאת עם כפית זולפים מעט בכל שטח העוגה.
היא תתקרר ויחד עם זאת תהיה מעט לחה מה שתעשה אותה מעניינת מאד.
מגיש: kransh389
מקור: השף ינאי מהצפון
שתף את המתכון