חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


לוביה מדמס (בסגנון מסעדת זיתון קהיר)
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

לוביה מדמס היא למעשה אחותו התאומה של הפול מדשדש בגירסה עדינה יותר ולדעתי טעימה brיותר מוגשת לארוחת בוקר בליווי ביצה קשה וטחינה brכמובן שניתן ליצור משולשת חומוס לוביה מדשדש וטחינה
לוביה מדמס (בסגנון מסעדת זיתון קהיר)
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

לוביה מדמס היא למעשה אחותו התאומה של הפול מדשדש בגירסה עדינה יותר ולדעתי טעימה brיותר מוגשת לארוחת בוקר בליווי ביצה קשה וטחינה brכמובן שניתן ליצור משולשת חומוס לוביה מדשדש וטחינה
הוראות הכנה
מרכיבים
1/2 ק"ג לוביה יבשה
1/2 כוס מיץ לימון טרי
1 בצל גדול קצוץ
3 עגבניות קצוצות
5 שיני שום כתושות או קצוצות דק
1 פלפל ירוק חריף קצוץ דק
1 כף כמון
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה דק
1/2 כוס בצל ירוק קצוץ
1/2 כוס שמן זית
אופן ההכנה
1.בוררים את הלוביה היבשה ושוטפים היטב.
2.משרים את הלוביה בסיר מלא מים עם חצי כף סודה לשתיה למשך הלילה.
3.לאחר ההשריה שוטפים את הפול, מוסיפים עוד חצי כף סודה לשתיה, מים רותחים
ומביאים לרתיחה נוספת.
4.מנמיחים את האש וממשיכים לבשל על אש קטנה עוד כשעה. או עד שהלוביה נמעכת ביד
שימו לב - בגלל הסודה לשתיה יש למים נטיה לגלוש!!
5.מורידים את הסיר מהאש, מסננים את המים, ועושים מחית גסה מאוד בעזרת ממחה ידני
או מזלג להשאיר גרגירים
6.על מחבת מטגנים את הבצל עד הזהבה קלה מוסיפים את העגבניות ומטגנים יחדיו עד
קבלת עיסה מוסיפים מיץ לימון לפי הטעם, את השום, כף כמון,כפית פלפל שחור.מלח,
הבצל הקצוץ, והפטרוזיליה, ומערבבים לתוך עיסת הלוביה.
7.מגישים חם בצלחת עמוקה בהגשה מציפים בשמן זית מעל מעט פפריקה ועוד קצת כמון
**** פיתות חמות וביצה קשה וקדימה
זהו, לא הרבה עבודה וההנאה מובטחת.
מגיש: מישאל_פומפיאנסקי
מקור: מסעדת זיתון קהיר (תמונות ארז קמרובסקי)
שתף את המתכון