הוראות הכנה
מרכיבים
1/2 ק"ג לוביה יבשה
1/2 כוס מיץ לימון טרי
1 בצל גדול קצוץ
3 עגבניות קצוצות
5 שיני שום כתושות או קצוצות דק
1 פלפל ירוק חריף קצוץ דק
1 כף כמון
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה דק
1/2 כוס בצל ירוק קצוץ
1/2 כוס שמן זית
אופן ההכנה
1.בוררים את הלוביה היבשה ושוטפים היטב.
2.משרים את הלוביה בסיר מלא מים עם חצי כף סודה לשתיה למשך הלילה.
3.לאחר ההשריה שוטפים את הפול, מוסיפים עוד חצי כף סודה לשתיה, מים רותחים
ומביאים לרתיחה נוספת.
4.מנמיחים את האש וממשיכים לבשל על אש קטנה עוד כשעה. או עד שהלוביה נמעכת ביד
שימו לב - בגלל הסודה לשתיה יש למים נטיה לגלוש!!
5.מורידים את הסיר מהאש, מסננים את המים, ועושים מחית גסה מאוד בעזרת ממחה ידני
או מזלג להשאיר גרגירים
6.על מחבת מטגנים את הבצל עד הזהבה קלה מוסיפים את העגבניות ומטגנים יחדיו עד
קבלת עיסה מוסיפים מיץ לימון לפי הטעם, את השום, כף כמון,כפית פלפל שחור.מלח,
הבצל הקצוץ, והפטרוזיליה, ומערבבים לתוך עיסת הלוביה.
7.מגישים חם בצלחת עמוקה בהגשה מציפים בשמן זית מעל מעט פפריקה ועוד קצת כמון
**** פיתות חמות וביצה קשה וקדימה
זהו, לא הרבה עבודה וההנאה מובטחת.
מגיש:
מקור: מסעדת זיתון קהיר (תמונות ארז קמרובסקי)
שתף את המתכון