הוראות הכנה
מרכיבים
1/2 ק"ג פול יבש מהזן הקטן
1/2 כוס מיץ לימון טרי
5 שיני שום כתושות או קצוצות דק
1 פלפל ירוק חריף קצוץ דק
1 כף כמון
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה דק
1/2 כוס בצל ירוק קצוץ
1/2 כוס שמן זית
אופן ההכנה
1.בוררים את הפול היבש ושוטפים היטב.
2.משרים את הפול בסיר מלא מים עם חצי כף סודה לשתיה למשך הלילה.
3.לאחר ההשריה שוטפים את הפול, מוסיפים עוד חצי כף סודה לשתיה, מים רותחים
ומביאים לרתיחה נוספת.
4.מנמיחים את האש וממשיכים לבשל על אש קטנה עוד כשעתיים. או עד שהפול נמעך ביד
שימו לב - בגלל הסודה לשתיה יש למים נטיה לגלוש!!
5.מורידים את הסיר מהאש, מסננים את המים, ועושים מחית גסה מאוד בעזרת ממחה ידני
או מזלג להשאיר גרגירים מוסיפים מיץ לימון לפי הטעם, את השום, כף כמון,כפית פלפל
שחור.מלח, הבצל הקצוץ, והפטרוזיליה, ומערבבים.
6.מגישים חם בהגשה מציפים בשמן זית מעל מעט פפריקה ועוד קצת כמון
**** פיתות חמות וביצה קשה וקדימה
מגיש:
מקור: מסעדת זיתון קהיר צילום: tiktak1
שתף את המתכון