הוראות הכנה
מרכיבים
1 ק"ג פול בתרמילים או 800ג'ר פול ירוק קפוא
6 שיני שום טרי פרוס דק
1 כוס שמיר קצוץ
1/4 כוס שמן זית
1/4כוס מים
מיץ מחצי לימון
מלח
פלפל שחור גרוס
פטרוזיליה קצוצה לקישוט / אפשר גם קוסברה
אופן ההכנה
- שוטפים היטב את הפול מוצאים משני צדדיו את חוטי התרמיל וקוטמים מעט
- פותחים את התרמילים ומוציאים את פולי הפול שוטפים גם את הפולים וגם את
התרמיל עצמו.
- מטגנים את שיני השום הפרוס בשמן זית
- כשהשום מתרכך מוסיפים את הפול והתרמילים לטיגון קל מוסיפים את השמיר
- מערבבים קלות ומייד מוסיפים את הפול ואת המים
- מביאים לרתיחה וסוגרים את הסיר עם מכסה
- מבשלים על אש נמוכה כ-60 דקות ומערבבים מידי פעם, מוסיפים מים אם צריך.
- כאשר הפול רך מוסיפים את המלח והפלפל
- לבשל מספר דקות ולכבות את הגז
- מוסיפים את המיץ לימון ומערבבים
- מעבירים לכלי הגשה ומוסיפים את הפטרוזיליה
מגיש:
מקור: אידה
שתף את המתכון