הוראות הכנה
מרכיבים
ציוד:
תבנית קפיצית 24
לבסיס :
300 גרם קוקוס
1 פחית חלב מרוכז
מוס הקוקוס:
2 מיכלי שמנת מתוקה
100 גרם שוקולד לבן
1/2 כוס א.סוכר
2 כפות פודינג וניל לייצוב
100 גרם קוקוס
2 כפות פינקולדה
תמצית קוקוס - אופציונלי
רוטב טופי קרמל :
בערך 20 סוכריות טופי קרמל של וורטר בשקית אחת יש כמה יותר
שאפשר לנשנש בזמן ההכנה.
3 כפות שמנת מתוקה
אופן ההכנה
הבסיס:
מערבבים יחד עד אחידות
אם רוצים לקשט בכדורי קוקוס קטנים
מפרישים קצת פחות משליש מהתערובת לקערית ומניחים במקרר.
אחרי שהתערובת אחידה משטחים אותה בתבנית יש להדקה היטב ולהניח בצינון במקררר.
מוס הקוקוס:
ממיסים את השוקולד הלבן עם מעט שמנת מתוקה (הכמות על פי הצילום למעלה)30 שניות במיקרו לערבב היטב עד המסה מוחלטת.
מקציפים את יתרת השמנת המתוקה עם א.הסוכר ועם השוקולד המומס,
באמצע ההקצפה יש להוסיף את הפינקולדה הפודינג והקוקוס וממשיכים להקציף עד שנוצרת קצפת יציבה , מורחים את המוס מעל הבסיס ומיישרים, מכניסים לקירור ללילה.
רוטב טופי קרמל
מחממים יחד 30 שניות ומערבבים עד אחידות , לא להתיייאש הבלילה מעט צמיגה בהתחלה אך זה מסתדר והופך לרוטב קטיפתי.
שומרים את הרוטב במקרר לפני ההגשה מחממים 20 שניות במיקרו ומזלפים מעל המנה.
עיטור העוגה למי שרוצה - לא חייב , היא טעימה גם ללא קישוט.
כדורי קוקוס
בערך 1/2 כוס קוקוס נוספים לציפוי
מוציאים מהמקרר את השליש מהבסיס שהפרשנו קודם לכן מגלגלים בין כפות הידיים ויוצרים כדורונים מצפים כל כדור בקוקוס ומניחים מעל העוגה בכל צורה שרוצים.
עיטור קוקוס לשוליים
קולים במחבט טפלון חמה כ- 1/2 כוס קוקוס עד השחמה ומצמידים לשולי העוגה.
את כל העיטורים ניתן להכין יום למחרת .
הגשה
זולפים מעל כל פרוסה מעט רוטב או שלא מעט, אני שופכת טונה אבל הכל על פי הטעם האישי של כל אחד
מגישים ומתענגים.
מגיש:
מקור: BEAUTY https://www.tapuz.co.il/blog/userblog.asp?foldername=shonlysweets
שתף את המתכון