הוראות הכנה
מרכיבים
1 כוס מים פושרים
2/3 - 1/3 כוס סוכר (תלוי במתיקות הרצויה)
1 שקית שמרית
1/3 כוס שמן
4-5 כוסות קמח
קורט מלח
2 ביצים
ביצה להברשה
שומשום
אופן ההכנה
מערבבת את המים עם הסוכר עד שהסוכר נמס
מוסיפה את השמרים וממתינה כ-3 דקות להתססה
מוסיפה את השמן, קמח מעורבב עם המלח והביצים, מערבבת ולשה.
מכסה בניילון נצמד ומגבת מעל ומתפיחה לכ-2-3 שעות.
לשה שוב את הבצק וקולעת צמה
מניחה בתבנית עגולה (כן, כן, זו עם החור באמצע)
עוטפת שוב בניילון נצמד ומגבת ומתפיחה לעוד שעתיים.
מורחת ביצה טרופה ומפזרת שומשום מעל.
אופה בחום של 170 מעלות כ-20-25 דקות.
ב-ת-י-א-ב-ו-ן!
מגיש:
מקור: איריס
שתף את המתכון