הוראות הכנה
מרכיבים
200 גרם דלעת קלופה וחתוכה לקוביות קטנות
2 כפות סילן
מלח
פלפל שחור
1 כף חומץ בלזמי
1 כוס בורגול שטוף ומסונן
1 בצל קצוץ דק
1/2 כוס חמוציות מיובשות
פטרוזיליה קצוצה
צנוברים קלויים
מלח
פלפל שחור גרוס
1 כף אבקת מרק עוף
1/2 1 כוסות מים
אופן ההכנה
לשים את קוביות הדלעת בתבנית אפיה לצקת מעט שמן זית, מלח פלפל שחור גרוס סילן
וחומץ בלזמי. לערבב טוב ולהכניס לתנור כ-45 דקות ב-200 מעלות.
בסיר לחמם שמן זית ולטגן את הבצל עד להזהבה, להוסיף בורגול וחמוציות, לערבב לתבל
במלח,פלפל שחור , ואבקת מרק עוף. להוסיף 1/2 1 כוסות מים, להביא לרתיחה, להוריד
לאש בינונית ולבשל בסיר מכוסה חלקית עד שהמים נספגים בבורגול , בערך 10-15 דקות.
להוסיף פטרוזיליה ודלעת לערבב , לכסות את הסיר, להניח מבודד בין הסיר לאש ולבשל
עוד כ-15-20 דקות.
לפני ההגשה לפזר צנוברים קלויים.
מגיש:
מקור: אישי
שתף את המתכון