"הקדמה אדומה brמי שלימד אותי להכין שקשוקה בפעם הראשונה היה אבא שלי. brשקשוקה זה הדבר היחיד שבישל, אם היה מבשל, ואצלו "שקשוקה עגבניות" זה תהליך brשל 30 דקות לפחות. קודם כל הוא היה מקלף את העגבניות וחותך, brאחר כך שורף פלפלים על האש, קולף, מנקה מגרעינים וקוצץ גס. brאחר כך הוא היה מטגן שום, מוסיף פפריקה טובה ועגבניות brואחריהם את הפלפלים החריפים. brבסוף הוא היה מוסיף ביצים
|
|
|
"הקדמה אדומה brמי שלימד אותי להכין שקשוקה בפעם הראשונה היה אבא שלי. brשקשוקה זה הדבר היחיד שבישל, אם היה מבשל, ואצלו "שקשוקה עגבניות" זה תהליך brשל 30 דקות לפחות. קודם כל הוא היה מקלף את העגבניות וחותך, brאחר כך שורף פלפלים על האש, קולף, מנקה מגרעינים וקוצץ גס. brאחר כך הוא היה מטגן שום, מוסיף פפריקה טובה ועגבניות brואחריהם את הפלפלים החריפים. brבסוף הוא היה מוסיף ביצים
|
הוראות הכנה
מרכיבים
6 עגבניות בשלות קלופות, חתוכות לקוביות ומסוננות
8 שיני שום קצוצות גס או שרופות על אש גלויה
4-5 פלפלים ירוקים חריפים, מטוגנים או שרופים על אש גלויה, נקיים מגרעינים וחתוכים גס
1/2 כוס שמן זית
1 כפית פלפל שחור
2 כפות פפריקה מרוקאית או רסק פלפל יבש
6-8 ביצים טריות
אופן ההכנה
1.מפרידים חצי מכמות הביצים לחלמונים וחלבונים. שומרים את החלבונים לשימוש אחר אם
רוצים.
2.מחממים שמן זית במחבת רחבה, מוסיפים את השום ומזהיבים מעט, מוסיפים את
הפפריקה ומערבבים בכדי ש"תפתח" בשמן החם, מוסיפים את העגבניות, פלפל שחור
ומכסים, מנמיכים להבה ומבשלים כ-20 דקות.
3.מוסיפים את הפלפלים החריפים והמלח מערבבים וממשיכים לבשל כ-10 דקות נוספות.
4.מוסיפים את הביצים והחלמונים, מפזרים מעט פלפל שחור נוסף ומלח, ממשיכים
לבשל כ-5 דקות נוספות ומגישים.
מגיש:
מקור: השף רפי כהן
שתף את המתכון