חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


קישואים, חצילים ובצלים ממולאים באורז ובשר- ממטבחו של רפי כהן
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

קישואים, חצילים ובצלים ממולאים באורז ובשר brאפשר להכין כחמין
קישואים, חצילים ובצלים ממולאים באורז ובשר- ממטבחו של רפי כהן
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

קישואים, חצילים ובצלים ממולאים באורז ובשר brאפשר להכין כחמין
הוראות הכנה
מרכיבים
המרכיבים:
3-4 בצלים גדולים קלופים
10-14 קישואים קטנים מרוקנים בעזרת מרוקן ירקות
10-14 חצילונים קטנים מרוקנים בעזרת מרוקן ירקות
למילוי:
3 כוסות אורז
300 גרם בשר קצוץ (טלה, כבש, בקר)
1 כוס עגבניות קצוצות ומסוננות
1 כוס בצל לבן קצוץ דק
4 שיני שום קצוצות
2 חופנים של עלי נענע חתוכים דק
1/2 כף נענע יבשה
1 כפית פלפל אנגלי טחון
1 כפית פלפל שחור טחון
1/2 כפית אגוז מוסקט מגורר
1/2 כף מלח
1/4 כוס שמן זית
2 כפות רכז רימונים (לא חובה, אבל מומלץ מאוד)
נוזלי בישול:
1 ליטר מים
3/4 כוס שמן זית
1/2 כוס מיץ לימון
1 כף סוכר
1/2 כף מלח
1 כפית פלפל שחור גרוס
כלים:
סיר בקוטר 30-32 ס"מ
אופן ההכנה
1.חורצים חתך עמוק מצידו האחד של הבצלים - כמעט עד הסוף. מבשלים את הבצלים במים
רותחים עם מעט מלח במשך 6 דקות, מעבירים למי קרח, מסננים ומנגבים.
2.מפרידים את שכבות הבצל לעלים.
3.מניחים עלה בצל על משטח עבודה וממלאים בעזרת כף מהמילוי ומגלגלים מקצה לקצה תוך
כדי הידוק בעזרת אצבעות הידיים כך שהמילוי יישאר בפנים ומניחים בתחתית הסיר
כשהפתח כלפי מטה. מסדרים בצורת מעגלית עד שכל תחתית הסיר מלאה.
4.ממלאים את החצילונים והקישואים במילוי עד 3/4 מנפחם ומסדרים אותם מעל שכבת
הבצל.
5.מרתיחים את נוזלי הבישול ויוצקים על גבי הממולאים בדיוק עד הגובה שלהם.
מניחים נייר פרגמנט ומכסים במכסה.
6.מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה ומבשלים כשעה.
7.מסירים את המכסה ונותנים לשאר נוזלי הבישול להיספג ולהתרכז,
8.מכסים שוב ומניחים בצד לשעה נוספת לפני האכילה.
מגיש: מישאל_פומפיאנסקי
מקור: השף רפי כהן ממסעדת רפאל (צילום: ירון ברנר)
שתף את המתכון