הוראות הכנה
מרכיבים
המרכיבים:
3-4 בצלים גדולים קלופים
10-14 קישואים קטנים מרוקנים בעזרת מרוקן ירקות
10-14 חצילונים קטנים מרוקנים בעזרת מרוקן ירקות
למילוי:
3 כוסות אורז
300 גרם בשר קצוץ (טלה, כבש, בקר)
1 כוס עגבניות קצוצות ומסוננות
1 כוס בצל לבן קצוץ דק
4 שיני שום קצוצות
2 חופנים של עלי נענע חתוכים דק
1/2 כף נענע יבשה
1 כפית פלפל אנגלי טחון
1 כפית פלפל שחור טחון
1/2 כפית אגוז מוסקט מגורר
1/2 כף מלח
1/4 כוס שמן זית
2 כפות רכז רימונים (לא חובה, אבל מומלץ מאוד)
נוזלי בישול:
1 ליטר מים
3/4 כוס שמן זית
1/2 כוס מיץ לימון
1 כף סוכר
1/2 כף מלח
1 כפית פלפל שחור גרוס
כלים:
סיר בקוטר 30-32 ס"מ
אופן ההכנה
1.חורצים חתך עמוק מצידו האחד של הבצלים - כמעט עד הסוף. מבשלים את הבצלים במים
רותחים עם מעט מלח במשך 6 דקות, מעבירים למי קרח, מסננים ומנגבים.
2.מפרידים את שכבות הבצל לעלים.
3.מניחים עלה בצל על משטח עבודה וממלאים בעזרת כף מהמילוי ומגלגלים מקצה לקצה תוך
כדי הידוק בעזרת אצבעות הידיים כך שהמילוי יישאר בפנים ומניחים בתחתית הסיר
כשהפתח כלפי מטה. מסדרים בצורת מעגלית עד שכל תחתית הסיר מלאה.
4.ממלאים את החצילונים והקישואים במילוי עד 3/4 מנפחם ומסדרים אותם מעל שכבת
הבצל.
5.מרתיחים את נוזלי הבישול ויוצקים על גבי הממולאים בדיוק עד הגובה שלהם.
מניחים נייר פרגמנט ומכסים במכסה.
6.מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה ומבשלים כשעה.
7.מסירים את המכסה ונותנים לשאר נוזלי הבישול להיספג ולהתרכז,
8.מכסים שוב ומניחים בצד לשעה נוספת לפני האכילה.
מגיש:
מקור: השף רפי כהן ממסעדת רפאל (צילום: ירון ברנר)
שתף את המתכון