חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


בצק סוכר לפיסול
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

איך להכין בצק סוכר בבית brבצק סוכר ידוע ומוכר בעולם המגדנאות כבר עשרות שנים, brבארץ מקובל לקרוא לבצק סוכר RFM (כי הבצק שנמכר בחנויות נושא את השם המסחרי brהזה שהוא בעצם ראשי תיבות של שם מי שפיתח את הנוסחה ליצור בישראל, br(הקונדיטור רוני פרדי מרדכי) למעשה בצק הסוכר הוא מסה המבוססת על אבקת סוכר br בתוספת כל מני מדביקים ומייצבים,התוצאה היא "פלסטלינה" מתוקה שמאפשרת brפיסול ועיצוב, טעמה מתוק,והיא אכילה . brבצק הסוכר במקור לבן וצח, אך ניתן לצבוע אותו ע"י לישה עם צבעי מאכל לכל צבע brשמתחשק (זיכרו שצבעי מאכל מזיקים מאוד לבריאות, ומומלץ להמעיט ככל האפשר באכילתם), brהסוכר משמש לציפוי ולפיסול עוגות, העבודה עם בצק סוכר נעשיית ע"ג משטח מקומח brבקורנפלור או אבקת סוכר .כאשר בצק הסוכר מתייבש הוא מתקשה , מה שמאפשר הרכבת brדמויות גדולות, וכן שמירת העבודה לאורך זמן. brכאשר רוצים להכין קישוטים עדינים או פיסול מורכב ושביר, מוסיפים לו br CMC=Carboxy Methyl br Celllulose חומר המשמש מקשה ומסמיך בתעשיית המזון ,ואז הוא מתקשה מאוד brועמיד יותר,את קישוטי בצק הסוכר ניתן לשמור זמן רב מאוד (אפילו כמה שנים) brכמזכרת מהארוע בו כיכב,הדבקת חלקים מבצק סוכר נעשים בכמה שיטות, br ע"י הרטבה עם מכחול ומעט מים, brע"י רוייאל אייסינג או ע"י דבק CMC מעורבב עם רוייאל אייסינג – דבק חזק מאוד.
בצק סוכר לפיסול
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

איך להכין בצק סוכר בבית brבצק סוכר ידוע ומוכר בעולם המגדנאות כבר עשרות שנים, brבארץ מקובל לקרוא לבצק סוכר RFM (כי הבצק שנמכר בחנויות נושא את השם המסחרי brהזה שהוא בעצם ראשי תיבות של שם מי שפיתח את הנוסחה ליצור בישראל, br(הקונדיטור רוני פרדי מרדכי) למעשה בצק הסוכר הוא מסה המבוססת על אבקת סוכר br בתוספת כל מני מדביקים ומייצבים,התוצאה היא "פלסטלינה" מתוקה שמאפשרת brפיסול ועיצוב, טעמה מתוק,והיא אכילה . brבצק הסוכר במקור לבן וצח, אך ניתן לצבוע אותו ע"י לישה עם צבעי מאכל לכל צבע brשמתחשק (זיכרו שצבעי מאכל מזיקים מאוד לבריאות, ומומלץ להמעיט ככל האפשר באכילתם), brהסוכר משמש לציפוי ולפיסול עוגות, העבודה עם בצק סוכר נעשיית ע"ג משטח מקומח brבקורנפלור או אבקת סוכר .כאשר בצק הסוכר מתייבש הוא מתקשה , מה שמאפשר הרכבת brדמויות גדולות, וכן שמירת העבודה לאורך זמן. brכאשר רוצים להכין קישוטים עדינים או פיסול מורכב ושביר, מוסיפים לו br CMC=Carboxy Methyl br Celllulose חומר המשמש מקשה ומסמיך בתעשיית המזון ,ואז הוא מתקשה מאוד brועמיד יותר,את קישוטי בצק הסוכר ניתן לשמור זמן רב מאוד (אפילו כמה שנים) brכמזכרת מהארוע בו כיכב,הדבקת חלקים מבצק סוכר נעשים בכמה שיטות, br ע"י הרטבה עם מכחול ומעט מים, brע"י רוייאל אייסינג או ע"י דבק CMC מעורבב עם רוייאל אייסינג – דבק חזק מאוד.
הוראות הכנה
מרכיבים
500 גרם אבקת סוכר
3.5 גרם ג'לטין
10 מ"ל מים
מעט תמצית טעם (לפי העדפתכם)
50 גרם גלוקוזה (מחוממת-נוזלית)
8 גרם גליצרין
כף אחת של שומן (שמן/מרגרינה/חמאה)
1 כף חלבון ביצה
אופן ההכנה
1.זורים א.ג'לטין על המים,ממתינים כמה דקות לספיגה, ממיסים בעדינות על בן מארי (אמבט אדים)עד שהג'לטין נמס (לא להרתיח!)
2.מוסיפים תמצית טעם,גלוקוזה מחוממת, גליצרין ושומן,
3.מוסיפים לאבקת הסוכר ומערבבים עם החלבון עד לקבלת בצק (ניתן להעזר במיקסר, לבחוש עם גיטרה במהירות מינימלית)
4.מעבירים למשטח עבודה ומעבדים ע"ג מעט קורנפלור עד שרך וגמיש, אם הבצק קשה מדי- מוסיפים מעט חלבון, אם הוא רך מדי-מוסיפים אבקת סוכר,
5.את הבצק יש לעטוף היטב בניילון נצמד,להכניס לקופסא אטומה, לאכסן במקום יבש וקריר, הבצק מוכן לעבודה מייד אך רצוי לתת לו להתייצב מעט.
יש לשמור את הבצק עטוף בפלסטיק בכלי אטום לאויר ולחות
מגיש: מישאל_פומפיאנסקי
מקור: מיה שטרן(המקור-ווילטון) תמונות ורד עוגות וקינוחים
שתף את המתכון