הוראות הכנה
מרכיבים
- 3 כוסות שיבולת שועל (קלוי כ-10-15 דקות בתנור)
- 150 גרם חמאה
- כוס דבש
- ¾ כוס דחוסה של סוכר חום
- 2 כפיות קנמון
- כפית שטוחה של מלח
- ½ כוס קוקוס
- ½ כוס שומשום
- 2 כוסות שקדים או אגוזים קלויים שבורים גס
- 2 כוסות פירות יבשים קצוצים גס
אופן ההכנה
-ממיסים בסיר גדול את החמאה, הדבש, הסוכר החום, מלח וקנמון.
- אחרי ההמסה של החומרים מסירים מהאש ומוסיפים את הקוקוס, השומשום והאגוזים.
- מוסיפים את הפירות היבשים ודואגים שכל המצרכים יהיו מצופים בתערובת הסירופ.
- מניחים נייר אפיה בתבנית בינונית. יוצקים מעליה את כל התערובת ומשטחים בעזרת כף. (לא בידיים מפני שהתערובת מאוד חמה ומסוכנת).
- מכניסים את התבנית למקרר למשך שעה בערך. (ניתן לשטח עוד מעט את התערובת אחרי שהתקררה בעזרת הידיים).
- מוציאים את התבנית מהמקרר ובעזרת סכין חדה חותכים את החטיפים לקוביות בינוניות. מניחים את החטיפים בקופסא ומכניסים להקפאה.
- רצוי שהחטיפים יהיו בהקפאה שלא יימסו. טעים יותר.
- הילדים אוהבים את החטיף בתור ממתק.
הרבה אופטימיות!!!!!!!!!!!!!!
מגיש:
מקור: גיסה
שתף את המתכון