הוראות הכנה
מרכיבים
1 כרוב גדול קצוץ גס ביד , לא לקצוץ דק, צריך להרגיש את הכרוב.
6 גזרים גדולים מגורדים גס
6 גבעולי סלרי קצוצים גס לאחר שקולפו שערות הגבעול.
צרור עלי סלרי שלמים
מיץ מ-2 לימונים
3 כוסות מים רותחים
5 כפיות שטוחות מלח
1 כוס חומץ
½ כוס שמן
אופן ההכנה
לערבב בקערה גדולה (פיילה) את הכרוב, הגזר, עלי הסלרי וגבעולי הסלרי הקצוצים. להוסיף מיץ מ-2 הלימונים.
להמיס , בקערה נפרדת, את המלח במים הרותחים, להוסיף את השמן והחומץ , לערבב היטב ולצקת מעל לירקות בקערה הגדולה.
כאן בא החלק החשוב ביותר בהכנה! לערבב את התערובת והנוזלים בידיים , ללוש ולסחוט , למעוך היטב את הכרוב בנוזלים , ממש כמו שלשים בצק. פעולה זו מרככת את הכרוב וגורמת לו לספוג טעמים ונוזלים. מי שיערבב את הסלט בכף, שלא יבוא אלי בטענות , רק בידיים מובטחת תוצאה טובה.
הכרוב מוכן לאכילה כבר אחרי שעה ולמחרת , אחרי שהייה במקרר, אינו ניתן לעצירה.
מגיש:
מקור: : baromn10
שתף את המתכון