"שוב, מדובר בסופגנייה אחרת! brלא עוד בצק שמרדדים וקורצים ממנו עיגולים וכו` וכו`... פה, מעבדים את הבצק, brמתפיחים (רצוי ומומלץ לילה במקרר) תולשים ביד חתיכות, שוקלים , מעצבים לכדור, brמתפיחים ומטגנים. brשוב- חווייה סופגנייתית שונה לחלוטין ממה שמכירים. brלא ספוגה שמן, מאוד אוורירית , מעודנת בטעמה ומאודדדד טעימה."
|
|
|
"שוב, מדובר בסופגנייה אחרת! brלא עוד בצק שמרדדים וקורצים ממנו עיגולים וכו` וכו`... פה, מעבדים את הבצק, brמתפיחים (רצוי ומומלץ לילה במקרר) תולשים ביד חתיכות, שוקלים , מעצבים לכדור, brמתפיחים ומטגנים. brשוב- חווייה סופגנייתית שונה לחלוטין ממה שמכירים. brלא ספוגה שמן, מאוד אוורירית , מעודנת בטעמה ומאודדדד טעימה."
|
הוראות הכנה
מרכיבים
חומרים :
800 גרם קמח
30 גרם שמרים יבשים
100 גרם סוכר
10 גרם מלח
4 חלמונים (צהובים)
2 ביצים (בינוניות, מס` 2)
כ- 400 מ"ל חלב
1/2 כפית משחת ווניל
70 גרם חמאה רכה
ריבה טובה למילוי
אבקת סוכר לפיזור (אפשר אבקת סוכר עם קצת קינמון למי שמתחשק להתפרע)
שמן קנולה לטיגון עמוק
אופן ההכנה
להכניס את כל מרכיבי הבצק חוץ מהחמאה למיקסר וללוש כ- 7 דקות.
להוסיף את החמאה הרכה וללוש עוד 4 דקות לקבלת בצק רך אך לא דביק.
לכסות את הקערה ולהתפיח עד הכפלת נפח , רצוי מאוד להשאיר את הבצק הזה לתפיחה במקרר במשך הלילה (מאוד מאוד מאוד מומלץ!!).
לחלק את הבצק למנות (כדורים) במשקל 50 גרם כל אחד ולכדרר כל עיגול בצק על משטח משומן. חשוב למתוח ולקפל את פני הבצק כלפי פנים וכלפי למטה (תופסים את הקצוות החיצוניות של כל כדור ופשוט מקפלים אותם ללמטה, כך שטח הפנים של הסופגנייה נמתח).
מניחים את כל הכדורים על משטח משומן היטב (רצוי על ריבועי נייר אפייה קטנים),משמנים את הכדורים היטב ומכסים בניילון נצמד ומשאירים עד הכפלת נפח.
מחממים שמן לטיגון (הכי נוח בווק והכי טוב שמן קנולה) לחום של 150 מעלות (חשוב מאוד לא לעבור את החום הזה כי הוא מותאם לבצק המיוחד הזה, ורצוי להשתמש במד טמפרטורה, אם זה עולה מעל הטמפ` הזאת פשוט להוריד לכמה שניות מהאש ולהמשיך בהתאם...).
מטגנים כל סופגניה משהו 2-3 דקות מכל צד (רואים את החגורה הבהירה שנוצרת סביב כל סופגניה וזה מראה שהסופגניה בסדר).
ניתן לאפות את הסופגניות בתנור, מברישים את פני הסופגנייה בחמאה מומסת בעזרת מברשת רכה ומכניסים לתנור מחומם מראש- 180 מעלות למשך כ- 15 דקות עד הזהבה מלאה.
מעבירים לנייר סופג.
מזריקים ריבה טובה
מעטרים באבקת סוכר ומגישים רצוי חם.
מגיש:
מקור: השף אורן גירון הביאה וניסתה - אריאלה פיקסלר אלון https://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=1599941
שתף את המתכון