הוראות הכנה
מרכיבים
סלסלה פטריות שמפיניון פרוסות דק
1/3 כוס שמן זית
3-2 שיני שום פרוסות
מלח ופלפל שחור, גרוס טרי
3 כפות פטרוזיליה קצוצה
500 גרם פטוצ'יני או טליאטלה
30 גרם פטריות פורצ'יני מיובשות, שרויות בחצי כוס מים חמים
גבינת פרמזן מגוררת להגשה
אופן ההכנה
1. מחממים קלות מחבת עם שמן זית ושום, מבלי שהשום ייחרך.
2. סוחטים את הפורצ'יני, קוצצים ומוסיפים למחבת (שומרים את מי ההשריה). מוסיפים את הפטריות הפרוסות. ממליחים ומפלפלים בנדיבות. מפזרים פטרוזיליה, מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים כרבע שעה.
3. במקביל מרתיחים ומבשלים את הפסטה.
4. מעבירים מחצית מן הפטריות לבלנדר. יוצקים פנימה את מי ההשריה של הפטריות (בלי החול ששקע) ומרסקים לרוטב חלק. במידת הצורך מוסיפים מעט ממי הבישול של הפסטה.
5. מחזירים את הרוטב למחבת עם הפטריות, מחממים במשך דקה ומוסיפים את הפסטה. מוסיפים פרמזן, מערבבים ומגישים מיד.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון