הוראות הכנה
מרכיבים
בשר מס' 8 שריר
חומוס ושעועית
1 כוס חיטה מושרה
ביצים
תפ"א
תיבול: פלפל שחור, פפריקה מתוקה, מלח, סוכר, כמון וכורכום
4-5 שיני שום כתושות
שמן לטיגון
אופן ההכנה
1) משרים את הקטניות לילה קודם למעט ואת החיטה משרים לבד
2)מוסיפים שמן לטיגון ושום כתוש בסיר עמוק ומטגנים קלות, מוסיפים את נתח הבשר ומטגנים לסגירת הבשר בצד אחד ואחרי זה את הצד השני.
3) מוציאים את הבשר ושמים בצלחת בצד, מסננים את הקטניות ומוסיפים לסיר את הקטניות המושרים חומוס ושעועית
בשקית קוקי שמים כוס חיטה מושרת ובקערה שמים כוס מים רותחים ומטבלים בפלפל שחור כורכום כמון ומעט מלח קושרים ושמים בסיר מחזירים לסיר את הבשר ביצים ותפ"א.
4)מוזגים מים רותחים לקערה נפרדת ומתבלים במלח פלפל שחור פפריקה מתוקה וסוכר טועמים עם חסר תיבול מוסיפים ומוזגים את המים המטובלים מעל לחמין שיהיה מספיק מים קצת מעל לבשר
5) מביאים לרתיחה סוגרים את הסיר מנמיכים את הלהבה ומבשלים כשעה אחרי שמכבים את הגז לוקחים קיסם שיניים ומחוררים את שקית הקוקי אני עושה 3 חורים ואחרי זה לפלטה או תנור.
6) מעבירים לתנור או לפלטת שבת בתנור כ 100°c כל הלילה או בפלטה עד שבת בבוקר
שיהיה בתאבון
מגיש:
מקור: אישי
שתף את המתכון