הוראות הכנה
מרכיבים
1 קופסא של שימורי אפונה (מסוננת)
1 בצל קצוץ דק
2 שיני שום קצוצות דק
3 כפות שמן
1 כפית מלח
¼ כפית פלפל שחור גרוס
½ צרור שמיר קצוץ דק
½2 ליטר מים
אופן ההכנה
מחממים את השמן בסיר. מטגנים את הבצל קלות עד שנהיה שקוף. מוסיפים את השום ומטגנים יחד עוד כדקה. מוסיפים את האפונה ומערבבים קלות. מוסיפים מחצית מכמות המים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומכסים לבישול של כ-40 דקות. טוחנים במעבד מזון ידני את תכולת הסיר ומוסיפים את המים שנשארו. מוסיפים את המלח והפלפל ושוב מרתיחים. מנמיכים את האש בשנית ומוסיפים את השמיר. מכסים ומבשלים יחד כחמש דקות.
מגישים חם.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון