הוראות הכנה
מרכיבים
החומרים:
3 חצילים בינוניים קלים וטריים
12 שיני שום קלופות
פלפל ירוק חריף חתוך לטבעות
פלפל אדום יבש חריף חתוך לטבעות
לתיבול:
50 מ"ל שמן זית
50 מ"ל חומץ רגיל
מלח לפי הטעם
2 כפיות סוכר
3 כפיות כמון טחון
1 כפית פפריקה אדומה מתוקה
"סחקא "מרוקאית לפי הטעם לחריפות
2 שיני שום כתושות.
אופן ההכנה
הכנת החצילים:
לשטוף ולנגב את החצילים.
לחרוץ חריצים בחצילים ולהחדיר פנימה שיני שום במפוזר ועיגולי פלפל ירוק חריף וצ'ילי .
להניח את החצילים בסיר אידוי. או בסיר של קוסוקס.- בסיר קוסקוס להניח כמה עלי חסה מתחת לחצילים ולהשאיר רווח לאדים.
להרתיח מים , ולאדות את החצילים , עד שיתרככו.
מקררים את החצילים, מרוקנים את כל תוכן החצילים וקוצצים בעזרת קופיץ. לא טוחנים חלילה וחס.
לרוטב התיבול:
מחממים שמן בסיר עם תחתית כבדה. מוסיפים את התבלינים ,פרט לחומץ.
מטגנים , רק עד שיש ניחוח עז של התיבול באפכם, ואז מורידים מהאש.
מוסיפים את החצילים הקצוצים מערבים בעדינות.
ומחזירים לאש נמוכה ,תוך כדי ערבוב. לקשירת טעמים.
מוסיפים את החומץ עוד דקה או שתיים על האש עם החומץ.
ומורידים מהאש.
מתקנים טעמים כשהסלט קר.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון