הוראות הכנה
מרכיבים
4 פילה סלמון נקיים
3 ק"ג תפוחי אדמה מבושלים
3 כפות פסטו
2 כפות חרדל דיז'ון גרגרים
2 כפות דבש
1 כוס יין לבן
1 כף קורנפלור
מלח
פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
יוצקים לסיר את החרדל, הדבש והיין ומוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם. מביאים לרתיחה. מסירים מהאש. מדללים את הקורנפלור ב-100 מ"ל מים ומוסיפים לתכולת הסיר תוך ערבוב מתמיד עד להסמכה.
צורבים את נתחי פילה הסלמון על מחבת לוהט ללא שמן על צד העור כ-3 דקות. במהלך הצריבה, הסלמון יפריש שומנים. יש להורידם מהמחבת ולהמשיך לצרוב. לאחר 3 דקות של צריבה על צד העור יש לצרוב דקה נוספת על הצד השני.
את תפוחי האדמה מועכים לפירה ומוסיפים את הפסטו לקבלת מרקם אחיד וירוק. מוסיפים מלח ופלפ לפי הטעם.
יוצקים גומת פירה בצלחת עמוקה. מניחים במרכז הגומה את פילה הדג כאשר צד העור כלפי מעלה. מזליפים מסביב מהרוטב ומגישים עם פלח לימון ופטרוזיליה מסולסלת.
מגיש:
מקור: שף דני שמעון
שתף את המתכון