הוראות הכנה
מרכיבים
½ ק"ג קלמארי נקיים ללא ראשים
4 סלקים בינוניים
מלח
פלפל
סוכר
שמן זית
עלי מיקרו לקישוט
אופן ההכנה
בתבנית אפייה מניחים את הסלק עם שתי כוסות מים. אופים בתנור שחומם מראש ל-150 מעלות למשך כ-3 שעות. מקררים מעט, קולפים הסלק. טוחנים במעבד מזון מחצית מכמות הסלק עם מלח, פלפל, מעט סוכר ושמן זית לקבלת מרקם חלק. את שארית הסלק פורסים בצורת סהרון ומתבלים במלח, פלפל ושמן זית.
במחבת לוהטת מטגנים את הקלמארי במעט שמן זית ומתבלים במעט מלח ופלפל. מסדרים בצלחת הגשה מקרם הסלק ועליו מניחים את סהרוני הסלק האפוי. מסדרים מעל את הקלמארי ומקשטים בעלי מיקרו רעננים ושמן זית.
מגיש:
מקור: שף תומר וייסהוף
שתף את המתכון