חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


סלט חצילים פיקנטי (זעלוק)
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

סלט חצילים שהוא אחד מסלטי הדגל במטבח המרוקאי. brסלט שקשה לעמוד בפניו, ובדרך כלל נגמר מהר מאד עוד לפני המנה הראשונה ביום שישי.
סלט חצילים פיקנטי (זעלוק)
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

סלט חצילים שהוא אחד מסלטי הדגל במטבח המרוקאי. brסלט שקשה לעמוד בפניו, ובדרך כלל נגמר מהר מאד עוד לפני המנה הראשונה ביום שישי.
הוראות הכנה
מרכיבים
החומרים:
3 חצילים בינוניים קלים וטריים
12 שיני שום קלופות
פלפל ירוק חריף חתוך לטבעות
פלפל אדום יבש חריף חתוך לטבעות
לתיבול:
50 מ"ל שמן זית
50 מ"ל חומץ רגיל
מלח לפי הטעם
2 כפיות סוכר
3 כפיות כמון טחון
1 כפית פפריקה אדומה מתוקה
"סחקא "מרוקאית לפי הטעם לחריפות
2 שיני שום כתושות.
אופן ההכנה
הכנת החצילים:
לשטוף ולנגב את החצילים.
לחרוץ חריצים בחצילים ולהחדיר פנימה שיני שום במפוזר ועיגולי פלפל ירוק חריף וצ'ילי .
להניח את החצילים בסיר אידוי. או בסיר של קוסוקס.- בסיר קוסקוס – להניח כמה עלי חסה מתחת לחצילים ולהשאיר רווח לאדים.
להרתיח מים , ולאדות את החצילים , עד שיתרככו.
מקררים את החצילים, מרוקנים את כל תוכן החצילים וקוצצים בעזרת קופיץ. לא טוחנים חלילה וחס.
לרוטב התיבול:
מחממים שמן בסיר עם תחתית כבדה. מוסיפים את התבלינים ,פרט לחומץ.
מטגנים , רק עד שיש ניחוח עז של התיבול באפכם, ואז מורידים מהאש.
מוסיפים את החצילים הקצוצים מערבים בעדינות.
ומחזירים לאש נמוכה ,תוך כדי ערבוב. לקשירת טעמים.
מוסיפים את החומץ עוד דקה או שתיים על האש עם החומץ.
ומורידים מהאש.
מתקנים טעמים כשהסלט קר.
מגיש: anatov
מקור:
שתף את המתכון