חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


ביראני, אורז מלכותי
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

ביראני, אורז מלכותי
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
2 כוסות אורז בסמטי משובח
מעט שמן חמניות
חופן חמוציות
חופן צימוקים
חופן אגוזי קשיו לא קלויים
חופן פיסטוקים קלופים אך לא קלויים
חופן גפרורי שקדים
1 מקל קינמון
1 תרמיל הל
1 שן שום קצוצה
1 עלה דפנה
1 מסמר ציפורן
1 כפית כורכום
½ כפית כמון טחון
¼ כפית אגוז מוסקט
מלח
אופן ההכנה
מחממים את השמן בסיר על אש בינונית. מוסיפים את האורז ומטגנים בזהירות כ-4 דקות עד שהאורז מלבין. נזהרים לא לשרוף אותו. מוסיפים את הכורכום, הכמון ואגוז המוסקט ומטגנים עוד כחצי דקה. מוסיפים את הפירות היבשים והפיצוחים ומערבבים. יוצקים אל הסיר 3 כוסות מים רותחים ומעבירים בזהירות לאש נמוכה מאד. מצרפים את שאר התבלינים ו-¾ כפית מלח. מכסים ומבשלים למשך 15-18 דקות. מכבים את האש ומשאירים לנוח עוד 10 דקות. פותחים את הסיר, מערבבים היטב בעזרת מזלג מן הקרקעית ומגישים חם.
מגיש: dylam
מקור: לגעת באוכל
שתף את המתכון