הוראות הכנה
מרכיבים
2 כוסות אורז בסמטי משובח
מעט שמן חמניות
חופן חמוציות
חופן צימוקים
חופן אגוזי קשיו לא קלויים
חופן פיסטוקים קלופים אך לא קלויים
חופן גפרורי שקדים
1 מקל קינמון
1 תרמיל הל
1 שן שום קצוצה
1 עלה דפנה
1 מסמר ציפורן
1 כפית כורכום
½ כפית כמון טחון
¼ כפית אגוז מוסקט
מלח
אופן ההכנה
מחממים את השמן בסיר על אש בינונית. מוסיפים את האורז ומטגנים בזהירות כ-4 דקות עד שהאורז מלבין. נזהרים לא לשרוף אותו. מוסיפים את הכורכום, הכמון ואגוז המוסקט ומטגנים עוד כחצי דקה. מוסיפים את הפירות היבשים והפיצוחים ומערבבים. יוצקים אל הסיר 3 כוסות מים רותחים ומעבירים בזהירות לאש נמוכה מאד. מצרפים את שאר התבלינים ו-¾ כפית מלח. מכסים ומבשלים למשך 15-18 דקות. מכבים את האש ומשאירים לנוח עוד 10 דקות. פותחים את הסיר, מערבבים היטב בעזרת מזלג מן הקרקעית ומגישים חם.
מגיש:
מקור: לגעת באוכל
שתף את המתכון