הוראות הכנה
מרכיבים
1 ק"ג כרישה
1 ביצה
110 גרם פירורי לחם
1 בצל גדול מגורד סחוט
מלח
פלפל לבן
1 כף שום כתוש
מעט אגוז מוסקט
שמן לטיגון
לרוטב: 4 גבעולי עירית
30 גרם עלי נענע
30 מ"ל שמן זית
מלח
פלפל לבן
1 כפית שום כתוש
1 ליטר יוגורט
אופן ההכנה
קוצצים את הכרישה לפרוסות דקות ומבשלים במים עד לריכוך (כ-25 דקות). מוציאים מהמים ומצננים במים קרים. סוחטים היטב ומוסיפים את שאר חומרי הקציצה (מלח ופלפל לבן לפי הטעם). יוצרים מהתערובת קציצות ומטגנים ב-1 ס"מ שמן שחומם מראש.
להכנת הרוטב, טוחנים את כל החומרים מלבד היוגורט במעבד מזון. מערבבים את התערובת שנוצרה בקערה עם היוגורט.
מגישים את הקציצות חמות מיד כשמוציאים מהשמן (אחרי ספיגה קלה על נייר סופג). מגישים את הרוטב בצד או מעל הקציצות.
מגיש:
מקור: שף דרי בן נבט
שתף את המתכון