הוראות הכנה
מרכיבים
500 גרם שייטל נקי
500 גרם מלח גס
250 גרם סוכר חום
10 גרם גרגרי כוסברה
10 גרם זרעי שומר
5 גרם שאטה גרוס
לרוטב: 300 מ"ל חומץ בלסמי
100 גרם סוכר חום
להגשה: עלי בייבי
אופן ההכנה
מניחים את כל החומרים היבשים בקערה ומערבבים היטב. עוטפים את הבשר היטב בבלילת התבלינים עד שהוא עטוף כולו. מניחים את הבשר במסננת מעל קערה וסוגרים מעל בניילון נצמד (שיהיה אטום). מכניסים למקרר ל-10 ימים. מוציאים אחרי התקופה הממושכת החוצה ושוטפים היטב מתחת לזרם מים. מייבשים במגבת נייר.
יוצקים את החומץ הבלסמי לסיר ומוסיפים את הסוכר. מבשלים על אש נמוכה עד לקבלת מרקם של קרמל.
פורסים את הבשר דק ככל שניתן ומסדרים על צלחת הגשה. יוצקים מעל מעט מהבלסמי המצומצם ומניחים במרכז מעט עלי בייבי.
מגיש:
מקור: שף גיא לוי
שתף את המתכון