חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


אוזני המן של דודו אוטמזגין
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

אוזני המן נימוחים בפה
אוזני המן של דודו אוטמזגין
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

אוזני המן נימוחים בפה
הוראות הכנה
מרכיבים
לבצק:
350 גרם חמאה
2 כוסות (250 גרם) אבקת סוכר
8 כפיות (40 מ"ל) שמנת מתוקה
2 חלמונים (65 גרם)
1 תרמיל וניל, חצוי לאורכו
4 כוסות+4 כפות קמח (600 גרם)
למלית הפרג:
½1 כוסות (350 מ"ל) חלב
¾1 כוסות (350 גרם) סוכר לבן
75 גרם חמאה
100 גרם פירורי ביסקוויט לבן (פתי בר)
400 גרם פרג טחון טרי
למלית אגוזים:
½ כוס+1 כף (150 מ"ל) חלב
1 כוס (200 גרם) סוכר לבן
25 גרם חמאה
½1 כפות (30 גרם) דבש
½3 כוסות (350 גרם) אגוזי מלך טחונים, קלויים
50 גרם פירורי ביסקוויט
לזריה: מעט אבקת סוכר
אופן ההכנה
לבצק
שמים בקערת המערבל כעל וו לישה את החמאה והסוכר ומקציפים עד שמתקבל קרם.
מוסיפים את השמנת המתוקה עם החלמונים בהדרגה ומקציפים לבלילה אחידה.
מגרדים את תוכן תרמיל הווניל (גרגרי הווניל) לקערה ומוסיפים את הקמח, מערבלים עד שנוצר בצק.
עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומאחסנים במקרר 3-4 שעות.
מלית הפרג
שמים בסיר את החלב, הסוכר והחמאה ומביאים לרתיחה.
מוסיפים את פירורי הביסקוויט ולאחר מכן את הפרג. מערבבים ומבשלים כדקה.
מעבירים לקערה, מכסים בניילון נצמד ומאחסנים במקרר עד שהתערובת מתקררת ומתייצבת.
מלית האגוזים
שמים בסיר את החלב, הסוכר והחמאה ומביאים לרתיחה.
מוסיפים את הדבש ומערבבים.
מוסיפים את האגוזים ופירורי הביסקוויטים, מערבבים ומכבים את להבת הכיריים.
מעבירים לקערה, מכסים בניילון נצמד ומאחסנים במקרר עד שהתערובת מתקררת ומתייצבת.
הרידוד
מקמחים קלות משטח עבודה.
מוציאים את הבצק מהמקרר, מסירים את הניילון הנצמד ומניחים על המשטח.
מרדדים לעלה בעובי 3 מ"מ, קורצים ממנו עיגולים בקוטר 4 ס"מ (או בקוטר שרוצים).
מזליפים למרכז כל עיגול בצק מהמלית, הכמות שלא תגלוש לשפת העיגול.
מהדקים את שולי הבצק באצבעות כלפי מעלה ליצירת אוזן המן.
מחממים את התנור לחום בינוני (180°c). מרפדים תבנית תנור בנייר אפיה ומניחים בה את אוזני המן.
אופים כ-12 דקות, עד הזהבה קלה.
מצננים, זורים אבקת סוכר ומגישים או מאחסנים בקופסה אטומה, כשבועיים.
מגיש: מישאל_פומפיאנסקי
מקור: דודו אוטמזגין / לאישה 17.3.08 - גליון 3179
שתף את המתכון