הוראות הכנה
מרכיבים
לבצק:
350 גרם חמאה
2 כוסות (250 גרם) אבקת סוכר
8 כפיות (40 מ"ל) שמנת מתוקה
2 חלמונים (65 גרם)
1 תרמיל וניל, חצוי לאורכו
4 כוסות+4 כפות קמח (600 גרם)
למלית הפרג:
½1 כוסות (350 מ"ל) חלב
¾1 כוסות (350 גרם) סוכר לבן
75 גרם חמאה
100 גרם פירורי ביסקוויט לבן (פתי בר)
400 גרם פרג טחון טרי
למלית אגוזים:
½ כוס+1 כף (150 מ"ל) חלב
1 כוס (200 גרם) סוכר לבן
25 גרם חמאה
½1 כפות (30 גרם) דבש
½3 כוסות (350 גרם) אגוזי מלך טחונים, קלויים
50 גרם פירורי ביסקוויט
לזריה: מעט אבקת סוכר
אופן ההכנה
לבצק
שמים בקערת המערבל כעל וו לישה את החמאה והסוכר ומקציפים עד שמתקבל קרם.
מוסיפים את השמנת המתוקה עם החלמונים בהדרגה ומקציפים לבלילה אחידה.
מגרדים את תוכן תרמיל הווניל (גרגרי הווניל) לקערה ומוסיפים את הקמח, מערבלים עד שנוצר בצק.
עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומאחסנים במקרר 3-4 שעות.
מלית הפרג
שמים בסיר את החלב, הסוכר והחמאה ומביאים לרתיחה.
מוסיפים את פירורי הביסקוויט ולאחר מכן את הפרג. מערבבים ומבשלים כדקה.
מעבירים לקערה, מכסים בניילון נצמד ומאחסנים במקרר עד שהתערובת מתקררת ומתייצבת.
מלית האגוזים
שמים בסיר את החלב, הסוכר והחמאה ומביאים לרתיחה.
מוסיפים את הדבש ומערבבים.
מוסיפים את האגוזים ופירורי הביסקוויטים, מערבבים ומכבים את להבת הכיריים.
מעבירים לקערה, מכסים בניילון נצמד ומאחסנים במקרר עד שהתערובת מתקררת ומתייצבת.
הרידוד
מקמחים קלות משטח עבודה.
מוציאים את הבצק מהמקרר, מסירים את הניילון הנצמד ומניחים על המשטח.
מרדדים לעלה בעובי 3 מ"מ, קורצים ממנו עיגולים בקוטר 4 ס"מ (או בקוטר שרוצים).
מזליפים למרכז כל עיגול בצק מהמלית, הכמות שלא תגלוש לשפת העיגול.
מהדקים את שולי הבצק באצבעות כלפי מעלה ליצירת אוזן המן.
מחממים את התנור לחום בינוני (180°c). מרפדים תבנית תנור בנייר אפיה ומניחים בה את אוזני המן.
אופים כ-12 דקות, עד הזהבה קלה.
מצננים, זורים אבקת סוכר ומגישים או מאחסנים בקופסה אטומה, כשבועיים.
מגיש:
מקור: דודו אוטמזגין / לאישה 17.3.08 - גליון 3179
שתף את המתכון