כשבאים אורחים, מקלפים את הניילון רק טיפה, חותכים מזה פרוסות בעובי סנטימטר אחד, br זה קל, כי זה לא קופא כמו בטון, מסדרים כמה עיגולים כאלה (שמיד מפשירים) בצלחת, brומקבלים את ה"בקרוב" של גן עדן. ולא חובה אורחים. בכל פעם שרוצים משהו טוב brשמספק את הנשמה, חותכים מזה פרוסה של אושר. זה כל כך עשיר ומשביע, brשלא צריך הרבה מזה.
|
|
|
כשבאים אורחים, מקלפים את הניילון רק טיפה, חותכים מזה פרוסות בעובי סנטימטר אחד, br זה קל, כי זה לא קופא כמו בטון, מסדרים כמה עיגולים כאלה (שמיד מפשירים) בצלחת, brומקבלים את ה"בקרוב" של גן עדן. ולא חובה אורחים. בכל פעם שרוצים משהו טוב brשמספק את הנשמה, חותכים מזה פרוסה של אושר. זה כל כך עשיר ומשביע, brשלא צריך הרבה מזה.
|
הוראות הכנה
מרכיבים
250 מ"ל חלב 3 אחוז. מודדים בבקבוק של תינוקות
200 גרם סוכר
120 גרם דבש (6 כפות מחוקות)
100 גרם חמאה
500 גרם פרג טחון טרי מהשוק, בלי טיפת מרירות. מאפסנים בפריזר
גרידה משני לימונים. מי שאוהב. אני, במתכון הזה, לא
150 גרם ביסקוויטים רגילים, פתי בר. טחונים לקמח דקיק, כמו קמח מצות, במעבד מזון, להב פלדה. 50 גרם אגוזי מלך טחונים גס - לא חובה, אבל טעים. אני הוספתי
50 גרם צימוקים בהירים. לא חובה, אבל טעים. אני הוספתי
אופן ההכנה
אופן ההכנה:
1. בסיר מרק די גדול וגבוה (נגד כוויות מהחומר הקופץ) מרתיחים חלב, סוכר, דבש וחמאה, עד שזה רותח ומקציף בבועות.
2. איך שזה מקציף בבועות, מוסיפים בבת אחת את הפרג הטחון ואת גרד הלימון (תכינו פעם עם גרידת לימון ופעם בלי, ותראו מה אתם מעדיפים. סוזי הייתה מכינה גם וגם), ומבשלים על אש נמוכה בערבוב תמידי בכף עץ , שלא יישרף, עד שזה מבעבע ומקבל מרקם עבה של דייסה מאוד מאוד כבדה (7-9 דקות בישול). "מבעבע" זה בועות כבדות כאלה, שמתפקעות כמו לבה וולקנית ומעידות שהחומר רתח. מכבים את האש.
3. מורידים את הסיר מהכיריים ושופכים לתוכו בבת אחת את הביסקוויטים הטחונים (שנראים כמו קמח מצות). מערבבים היטב ונזהרים מכוויות. זה הזמן להוסיף, אם רוצים, את האגוזים והצימוקים. 4. כשהמסה מעורבבת היטב ופושרת שופכים שליש ממנה על ניילון נצמד רחב מידות, מסדרים פחות או יותר שייצא קוטר שלושה סנטימטרים אחרי הגלגול ל"נקניק". מקפלים שוליים בימין ושוליים בשמאל של הניילון על הנקניק ומתחילים לגלגל ולהדק יפה בעזרת הניילון לצורת גליל מושלם. יוצרים ככה שלושה נקניקים שמאפסנים בפריזר. זה טעים מדהים.
ועוד קצת:
1. מהכמות הזו מתקבלים שלושה נקניקי פרג בקוטר 3 סנטימטרים, ובאורך 25 סנטימטר כל אחד.
2. צריך לעטוף את הנקניקים ממש טוב בכמה שכבות של ניילון נצמד, ולא לאפסן אותם ליותר מדי זמן בפריזר, כי הם בכל זאת תופסים ניחוחות לא נעימים אחרי כמה זמן, וחבל. עוד שכלול נגד ריחות מקרר: לעטוף כל נקניק העטוף בניילון נצמד גם באריזת נייר אלומיניום.
3. תיזהרו כמו מאש מפני קניית שקיות הפרג הטחון המאופסן בכל המרכולים במדף התבלינים היבשים, כי הוא מר כמו השטן. פרג טחון מאפסנים רק בפריזר. לכו לחנויות התבלינים שבשווקים, קנו שני קילו פרג (שייטחן לכם מול העיניים), שימו אותו בארבע שקיות של חצי קילו כל אחת, תארזו אותן היטב כדי שלא יקלטו שם ריחות, וכשתגיעו הביתה - שימו בפריזר. הפרג הטחון יישמר ככה חודשים.
לסיכום: כשבאים אורחים, מקלפים את הניילון רק טיפה, חותכים מזה פרוסות בעובי סנטימטר אחד, זה קל, כי זה לא קופא כמו בטון, מסדרים כמה עיגולים כאלה (שמיד מפשירים) בצלחת, ומקבלים את ה"בקרוב" של גן עדן. ולא חובה אורחים. בכל פעם שרוצים משהו טוב שמספק את הנשמה, חותכים מזה פרוסה של אושר. זה כל כך עשיר ומשביע, שלא צריך הרבה מזה. חקשמח!
מגיש:
מקור: סוזי מילר זל
שתף את המתכון