הוראות הכנה
מרכיבים
½ שקית אפונה קפואה (לא אפונה עדינה היא רכה מידי)
1 בצל בינוני - קצוץ לקוביות
2 שיני שום (אפשר גם 1, אני אישית אוהבת הרבה שום)
כף שמן זית
½ כף חמאה
מלח ופלפל
אופן ההכנה
תחילה יש להפשיר את האפונה - שמים אותה במסננת ויוצקים מים פושרים מהברז האפונה תפשיר מהר.
לחמם מחבת, לשים שמן וחמאה, להוסיף את הבצל, לאדות את הבצל בעדינות כדי שלא ממש ייטגן. כלומר, יהיה שקוף אבל לא יזהיב, להוסיף את האפונה ולבשל תוך כדי בחישה, מהר כי אם האפונה תתבשל יותר מדי היא תאבד מהצבע הירוק היפה שלה, כאשר האפונה מוכנה (ממש דקות ספורות) לכתוש מעליה את השום לערבב ולכסות את המחבת.
מגיש:
מקור: ספונטני
שתף את המתכון