הוראות הכנה
מרכיבים
½1 ק"ג פרגית נקייה
למישרה:
1 חב' פטרוזיליה
1 חב' כוסברה
1 חב' בצל ירוק
חופן עלי בזיליקום
כף ג'ינג'ר קצוץ
2 שיני שום
½ פלפל צ'ילי
קליפה מלימון אחד
מיץ מ-3 לימונים
כוס שמן זית משובח
מלח, פלפל
לפירה:
10 תפו"א דזירה בינוניים
1 שורש סלרי גדול
2 שורש פטרוזיליה
50 גר' חמאה, חתוכה לקוביות
½ כוס חלב חם
1 כף שיבא קצוצה
מלח, פלפל לבן
אופן ההכנה
1. מכינים מישרה: שמים את כל החומרים פרט לשמן במעבד מזון. מתחילים לקצוץ תוך כדי הוספה איטית של השמן, עד לקבלת מרקם משחתי.
2. שומרים רבע מכמות המישרה בצד, ובשאר הכמות מורחים את נתחי הפרגית במישרה, ומניחים במקרר לשעתיים לפחות, עדיף להניח לילה.
3. להכנת הפירה:
? קולפים את התפו"א, שורש הסלרי והפטרוזיליה ומבשלים עד ריכוך מלא.
? מסננים את המים ומעבירים את הירקות דרך מסננת, לקבלת מרקם חלק לפירה.
? בעזרת מטרפה בוחשים את החמאה והחלב, המלח והפלפל לפי הטעם.
? מוסיפים את השיבא לפירה החם ומערבבים.
4. צולים את הפרגיות במחבת פסים או בגריל.
5. מסדרים את הפירה, עליו את נתחי הפרגית הצלויה, ומטפטפים את המישרה ששמרנו מסביב לצלחת.
המתכון באדיבות מסעדת חוות התבלינים טלפון: 04-6531093
מגיש:
מקור: מסעדת חוות התבלינים בגלבוע
שתף את המתכון