חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


ה - חצילים של אימא !
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

אילה הם החצילים המהממים של אימא שלי, כל פעם שאני מכינה אותם בעלי מתלהב נורא brואוכל יותר מידי, חברים מתלהבים נורא ומבקשים מתכון. זהו בהחלט מתכון לאוהבי שום. brהחיסרון היחיד הוא שזה קצת התעסקות להכין אותם. br brכתוספת לארוחה יש להכין מנה זו מראש.
ה - חצילים של אימא !
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

אילה הם החצילים המהממים של אימא שלי, כל פעם שאני מכינה אותם בעלי מתלהב נורא brואוכל יותר מידי, חברים מתלהבים נורא ומבקשים מתכון. זהו בהחלט מתכון לאוהבי שום. brהחיסרון היחיד הוא שזה קצת התעסקות להכין אותם. br brכתוספת לארוחה יש להכין מנה זו מראש.
הוראות הכנה
מרכיבים
3 חצילים גדולים מאד או 4 בינוניים
1/2 ראש שום
שמן זית
מיץ מ1 לימון
הרבה מלח גס
אופן ההכנה
תחילה יש לחתוך את החצילים לאורך לפרוסות בעובי סנטימטר (אפשר קצת יותר או פחות תלוי איך אוהבם אותם, אפשר גם לקלוף את החצילים אבל לא חייבים) לשים מלח גס על שני צידי פרוסות החצילים לשים אותם בקערה או תבנית ולשהות כשעה. אחרי שעה (או יותר) לשטוף את החצילים ולסדר אותם בתבנית על נייר אפיה בתנור אחד ליד השני, אני שמה שתי תבניות של חצילים כל סבב ככה זה יוצא מהר יותר. להמליח מעט את החצילים עם מלח גס כאשר הם על התבנית.
להכניס לתנור על בערך 180 - 160 מעלות, החצילים מוכנים כשהם רכים או משחימים טיפה, לבדוק בעזרת מזלג, בתנור שלי זה לוקח בין 20 ל10 דקות.
אחרי שכל תבנית מוכנה יש להוציא את החצילים ולסדר בתבנית על כל שיכבה של חצילים לפזר שום כתוש (טרי!!) מעט מיץ לימון ומעט שמן זית (אין צורך לשים שמן זית על שתי השכבות התחתונות כי הן יספגו בו מהשכבות העליונות גם ככה) כאשר סיימתם לסדר את כל החצילים לסגור את התבנית לחכות שתתקרר ולשים במקרר, אחרי שעה שעתיים החצילים יספגו את הטעמים.
מגיש: tatyana
מקור: אימא
שתף את המתכון