הוראות הכנה
מרכיבים
½1 ק"ג בשר כתף (מספר 5)
3 בצלים חתוכים לקוביות
3-4 כפות שמן זית משובח
4 שיני שום פרוסות
2 תבוליות "ניחוח צלי" של "קנור"
1 כוס יין לבן חצי יבש
1 כוס יין אדום יבש (מרלו)
1 קופסה פטריות שמפיניון שלמות קטנות (כ-230 גרם מסונן)
1 כפית מלח דק
½ כפית פלפל שחור גרוס גס
½1 כוסות מים
אופן ההכנה
להפשיר בשר (קפוא) לילה במקרר. להסיר עור ושומן מיותרים. לפרוס לפרוסות בעובי כ-½1 ס"מ. לטגן את פרוסות הבשר על מחבת רחבה משני הצדדים (עד קבלת סימני חריכה קלים) להסיר מן המחבת לצלחת עם ניר סופג. לחתוך בצלים לקוביות ולהשחים (באותו השמן) לקראת סוף ההשחמה, להוסיף את פרוסות השום לטיגון קל. להעביר את הבצלים והשומים לסיר לחץ עם השמן הנותר. להוסיף את הבשר , היין הלבן והאדום מלח ופלפל. לסנן את פטריות השמפיניון מן הנוזלים ולחצות כל פטריה קטנה לשניים. להוסיף את הפטריות החצויות לסיר לערבב ולהוסיף מים. לפורר את קוביות "ניחוח צלי" ולהוסיף לסיר. לערבב ע"י סיבוב הסיר ולסגור מכסה סיר הלחץ. להביא לרתיחה ועם התחלת הרתיחה להעביר לאש הקטנה ביותר ולבשל 1 שעה.
מגיש:
מקור: מקורי
שתף את המתכון