הוראות הכנה
מרכיבים
לכדורים:
----------
3 כוסות אבקת חלב
1 כוס קמח תופח
קמצוץ סודה לשתיה
½ כוס חלב
½ כוס מים
200 גרם שמנת מתוקה
שמן לטיגון עמוק
לסירופ:
-------------
3 כוסות סוכר
3 כוסות מים
2 תרמילי הל ירוק
אופן ההכנה
להכנת הסירופ:
-----------------
מרתיחים 3 כוסות מים יחד עם סוכר ותרמילי הל.
משאירים את הסיר מכוסה ברתיחה עדינה למשך כ-¼ שעה.
כשהסירופ מתעבה מעט מורידים מהאש ומחכים לכדורים.
להכנת הכדורים:
------------------
מערבבים , בקערה גדולה, את אבקת החלב, הקמח, ½ כוס חלב והשמנת המתוקה
מערבבים לקבלת בצק גמיש (אפשר לשחק עם כמויות השמנת המתוקה)
מרתיחים את השמן לטיגון עמוק בסיר רחב ושומרים על אש נמוכה
(חשוב לשמור על אש נמוכה)
יוצרים כדורים קטנים מהבצק בערך בקוטר של 3 סנטימטר.
משמנים את הידיים כדי לקבל כדורים יפים וחלקים.
הכדורים עוד יתנפחו בטיגון, אז אל דאגה בגלל הגודל.
מטגנים את הכדורים בשמן עמוק עד לקבלת צבע חום עמוק ומעבירים אותם מיד לסירופ.
מגיש:
מקור: הודילי - אתר מתכונים הודיים
שתף את המתכון