הוראות הכנה
מרכיבים
תבנית פיירקס מלבנית (אפשר גם תבנית חד-פעמית )
75 גרם חמאה רכה או מרגרינה
¾ כוס סוכר
5 ביצים מופרדות
200 גרם שוקולד מריר
200 גרם שקדים טחונים דק
100 גרם אגוזי לוז קצוצים גס
קורט מלח
אופן ההכנה
1. מחממים תנור ל-180°c
2. מקציפים את החמאה והסוכר כ-3 דקות,עד שמתקבל קרם רך ותפוח. מוסיפים את החלמונים אחד אחרי השני ומקציפים עוד 2 דקות.
3. מעל סיר אדים (או במיקרו) ממיסים את השוקולד ,מוסיפים את תערובת החמאה. תוך כדי בחישה מוסיפים את השקדים ואת אגוזי הלוז מערבבים ומסירים מהאדים.
4. מקציפים את החלבונים +קורט מלח עד לקבלת קצף יציב , אבל לא קשה מדי. מקפלים אותו לתוך התערובת.
5. משטחים את התערובת בתבנית משומנת ואופים כ-40 דקות. מצננים וחותכים לקוביות.
מגיש:
מקור: מיכל אנגלנדר
שתף את המתכון