קינוח לימי חג החירות הבאים עלינו לטובה brעוגות ספוג אשיות נפלאות, טעימות ,ספוגות ברוטב שמנת וחלב מרוכז עם ניחוח של אייריש קרים brעם אגוזי פקאן בתחתית פשוט משמח את החיך וכל זה כשר לפסח . brאפשר להאפות אותן גם בתבניות אישיות חד פעמיות מאלומיניום למי שאין תבניות brחסינות חום . brהמתכון מהבלוג - קסמים מתוקים https://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=1662859
|
|
|
קינוח לימי חג החירות הבאים עלינו לטובה brעוגות ספוג אשיות נפלאות, טעימות ,ספוגות ברוטב שמנת וחלב מרוכז עם ניחוח של אייריש קרים brעם אגוזי פקאן בתחתית פשוט משמח את החיך וכל זה כשר לפסח . brאפשר להאפות אותן גם בתבניות אישיות חד פעמיות מאלומיניום למי שאין תבניות brחסינות חום . brהמתכון מהבלוג - קסמים מתוקים https://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=1662859
|
הוראות הכנה
מרכיבים
המתכון הוא ל-10 מנות
ציוד:
10 תבניות חרס חסינות חום בקוטר של - 9 ס'מ /או 10 תבניות אישיות חד פעמיות מאלומינים
משומנות ומרופדות בתחתית בעיגולי נייר אפייה גזורים (כלומר לגזור את הנייר בעיגולים על פי קוטר
התבניות .)
המרכיבים :
לעוגות :
6 חלבונים
6 חלומונים
1 כוס סוכר
100 גרם שקדים מולבנים טחונים ומנופים במסננת - חובה לנפות רק קח יוצאת אבקת שקדים מאוד עדינה.
100 גרם אגוזי פקאן גרוסים גס מאוד - פשוט לשבור בידיים .
לרוטב להספגת העוגות :
1 כוס חלב מרוכז להשיג בכל סופר
1 כוס שמנת מתוקה
2 כפיות אייריש קרים (אם אין אפשר להשתמש בכל ליקר אהוב)
1 כפית תמצית וניל טובה - לא חיייב .
https://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=1662859
אופן ההכנה
לחמם תנור ל-165 מעלות .
בתבניות המשומנות והמרופדות בנייר אפיה לפזר בכל אחת את אגוזי הפקאן הגרוסים , להניח בצד
בקערת המיקסר להקציף חלמונים וסוכר עד שמתקבלת מקצפת בהירה בערך 4 דקות
לא פחות - זה חשוב למרקם העוגה.
להעביר את המקצפת לקערה אחרת , לשטוף היטב את קערת המערבל ואת המקציף לייבש לחלוטין .
להקציף חלבונים במהירות בינונית כ- 1/2 1 דקות עד שמתקבלת מקצפת מאוד עדינה
ולא לבנה ודחוסה חשוב מאוד למרקם הספוגי
לאחד את המקצפות בעדינות בתנועות קיפוליות עד אחידות.
הכנת הסירופ בזמן שהעוגות בתנור :
מערבבים את חומרי הסירופ בקערה ומניחים בצד .
כ- 5 דקות לפני ההגשה הופכים כל עוגה על צלחת שופכים בלי קמצנות רוטב על כל אחת מהן (מחכים לפחות 5 דקות
כדי לתת לעוגות הספוג לספוג את טעמי הרוטב ) ומגישים .
לשחיתות מושלמת אפשר להגיש יחד עם גלידת וניל או קצפת משמנת מתוקה מוקצפת עם 2 כפות א.סוכר.
להוסיף את אבקת השקדים לקפל שוב לאחידות , להמנע מערבוב יתר כדי לא לפגוע באווריריות הבלילה .
לשפוך את הבלילה לתבניות ולאפות עד שמזהיב מאוד והעוגה נפרדת משוליי התבניות בערך 20-25 דקות .
https://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=1662859
מגיש:
מקור: קסמים_מתוקים https://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=1662859
שתף את המתכון