חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


קישקע (מעי ממולא) נוסח טריפוליטאי
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מעדן עצבני המאמץ כדאי
קישקע (מעי ממולא) נוסח טריפוליטאי
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מעדן עצבני המאמץ כדאי
הוראות הכנה
מרכיבים
3 מטר מעי כבש או בקר נקי ומושרה במים חמימים עם מעט מיץ לימון
½1 כוסות אורז שטוף
2 בצל גדול קצוץ
100 גר' צנוברים קלויים
250 גר` כבדי עוף או בקר
250 גר` לבבות עוף נקיים וקצוצים
250 גר` בשר כבש קצוץ דק
200 גר` בשר בקר טחון
10 שיני שום קצוצות
1 צרור פטרוזיליה קצוץ דק
1 צרור כוסברה קצוץ דק
½ צרור שמיר קצוץ דק
2-4 כפות פלפל צ`ומה תלוי בחריפות שרוצים
1 כפית כמון טחון
1 כפית קינמון טחון
מלח
פלפל שחור טחון עבה
מעט שמן קנולה
אופן ההכנה
1. מחממים שמן במחבת גדולה ומאדים את הבצל עד לשקיפות. מוסיפים את הבשרים ומטגנים עד לשינוי הצבע תוך כדי מעיכה עם כף עץ.
2. מוסיפים את שאר המצרכים ומערבבים היטב. מצננים מעט את התערובת.
3. חותכים כחצי מטר מהמעי ומשחילים על שרוול מיוחד של מטחנת הבשר. עושים קשר בקצה המעי וממלאים את המעי בצורה מעט רופפת ( על מנת שהמילוי עוד יתפח בתוכו).
4. קושרים את הקצה השני של המעי ומסובבים כל כ-15 סמ`(יוצרים נקניניקיות). מכניסים בזהירות לסיר התבשיל ומשקיעים את המעי בתוך הנוזלים.
(מומלץ לעשות 2-3 חורים בכל קטע של המעי בעזרת קיסם שינים).
הערה:
את שארית המילוי אפשר להכניס לתבשיל בתוך שקית קוקי שגם אותה נחורר עם קיסם.
מגיש: מישאל_פומפיאנסקי
מקור: בינו גבסו צילום טיקטאק https://blog.tapuz.co.il/TickTack/images/%7B15650887-1531-461D-B3C0-DE1ABEEC1357%7D.jpg
שתף את המתכון