הוראות הכנה
מרכיבים
3 מטר מעי כבש או בקר נקי ומושרה במים חמימים עם מעט מיץ לימון
½1 כוסות אורז שטוף
2 בצל גדול קצוץ
100 גר' צנוברים קלויים
250 גר` כבדי עוף או בקר
250 גר` לבבות עוף נקיים וקצוצים
250 גר` בשר כבש קצוץ דק
200 גר` בשר בקר טחון
10 שיני שום קצוצות
1 צרור פטרוזיליה קצוץ דק
1 צרור כוסברה קצוץ דק
½ צרור שמיר קצוץ דק
2-4 כפות פלפל צ`ומה תלוי בחריפות שרוצים
1 כפית כמון טחון
1 כפית קינמון טחון
מלח
פלפל שחור טחון עבה
מעט שמן קנולה
אופן ההכנה
1. מחממים שמן במחבת גדולה ומאדים את הבצל עד לשקיפות. מוסיפים את הבשרים ומטגנים עד לשינוי הצבע תוך כדי מעיכה עם כף עץ.
2. מוסיפים את שאר המצרכים ומערבבים היטב. מצננים מעט את התערובת.
3. חותכים כחצי מטר מהמעי ומשחילים על שרוול מיוחד של מטחנת הבשר. עושים קשר בקצה המעי וממלאים את המעי בצורה מעט רופפת ( על מנת שהמילוי עוד יתפח בתוכו).
4. קושרים את הקצה השני של המעי ומסובבים כל כ-15 סמ`(יוצרים נקניניקיות). מכניסים בזהירות לסיר התבשיל ומשקיעים את המעי בתוך הנוזלים.
(מומלץ לעשות 2-3 חורים בכל קטע של המעי בעזרת קיסם שינים).
הערה:
את שארית המילוי אפשר להכניס לתבשיל בתוך שקית קוקי שגם אותה נחורר עם קיסם.
מגיש:
מקור: בינו גבסו צילום טיקטאק https://blog.tapuz.co.il/TickTack/images/%7B15650887-1531-461D-B3C0-DE1ABEEC1357%7D.jpg
שתף את המתכון