חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


תבשיל חצילים וקציצות בשר (אינגריי)
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

תבשיל טעים ופיקנטי מהמטבח העירקי. להגשה עם אורז לבן
תבשיל חצילים וקציצות בשר (אינגריי)
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

תבשיל טעים ופיקנטי מהמטבח העירקי. להגשה עם אורז לבן
הוראות הכנה
מרכיבים
לקציצות:
1 ק"ג בשר בקר טחון
1 בצל קצוץ דק
4 שיני שום כתושות
מלח
פלפל שחור
פפריקה מתוקה
פטרוזיליה קצוצה
פירורי לחם
2 ביצים
1 חציל
2 עגבניות
לרוטב:
300 גרם עגבניות מרוסקות
2 כפות רסק עגבניות
מלח
פלפל שחור
פפריקה מתוקה
2 כפות לימון
4 כפות סוכר
1 כוס מים
נענע קצוצה
אופן ההכנה
לערבב בקערה את החומרים לקציצות, ליצור קציצות לשטח מעט ולטגן כדקה מכל צד.
להניח על מגבת נייר לספוג את עודפי השמן.
לשטוף את החציל לחתוך לחצאי פרוסות עם הקליפה, להניח בתבנית מרופדת בנייר אפיה
לזרזף שמן זית, ולתבל במלח ופלפל, להכניס לתנור בחום 200 מעלות כ-20 דקות. אפשר
גם לטגן את החציל.
לפרוס את העגבניות לחצאי פרוסות.
בקערה להכין את הרוטב, לערבב את המצרכים ,לטעום ולשפר טעם, הרוטב צריך
להיות חמוץ מתוק.
להרכבת המנה: בסיר רחב ושטוח לסדר שכבה חצילים, מעל קציצות ומעל עגבניות
ושוב חצילים ,קציצות ועגבניות. ליצוק מעל את הרוטב בזהירות.
להביא לרתיחה ראשונה, להנמיך את האש ולהמשיך לבשל על אש בינונית-נמוכה
כ-30 דקות. אין צורך לערבב בזמן הבישול. להגיש עם אורז לבן.
מגיש: ronitd
מקור: אישי
שתף את המתכון