חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


חומוס מי ומי
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

החומוס הנוסטאלגי של שנות ה80 וה90 נסו ותהנו
חומוס מי ומי
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

החומוס הנוסטאלגי של שנות ה80 וה90 נסו ותהנו
הוראות הכנה
מרכיבים
500 ג"ר גרגירי חומוס ספרדי או 2 קופסאות גרעיני חומוס
250 ג"ר טחינה לבנה מתוצרת "היונה" או " קראוון"
150 ג"ר אגוזי מלך שנקלו על מחבת ונטחנו לאבקה
½ כפית מלח לימון או מיץ מ 2 לימונים
מלח לפי הטעם
מים לפי הצורך
3 כפות שמן תירס
*** הסוד טמון בטחינה הנכונה
אופן ההכנה
משרים את גרגירי החומוס במים וכפית סודה לשתיה ללילה
מרתיחים את החומוס עם המים כשעה לערך או עד שהן נימוחים
ביד בקלות
(מקופסאת שימורים מגירים את נוזלי הקופסא שוטפים היטב מעבירים לכלי למיקרו עם מים ומרתיחים כ 9 דקות בעוצמה מקסימלית)
מסננים (ומשאירים 1 כוס מהנוזל)את הגרגירים ומניחים להתקרר כשעה לערך
מכניסים את הגרגירים למעבד מזון עם אבקת אגוזי המלך ומפעילים עד לקבלת עיסה
משחתית חלקה מוסיפים נוזלים מכוס המים מעת לעת מוסיפים את מלח הלימון
והטחינה מוסיפים אט אט נוזלים ושמן עד לקבלת עיסה
בקושי הרצוי טועמים מתקנים תיבול באם יצא נוזלי מדי הוסיפו מעט
טחינה גולמית וערבבו ( זיכרו במקרר החומוס מתקשה מעט)
מורחים על דפנות צלחת עמוקה וכף באמצעיתה זורים פפריקה
וכמון מוסיפים במרכז שמן זית וכף פטרוזיליה קצוצה.
ניתן לא מומלץ להוסיף כפית שום כתוש לתערובת
לאחסנה להעביר לכלי איחסון שניתן לסגור ולמזוג מעל בנדיבות
שמן תירס ומעט שמן זית למניעת התחמצנות
מגיש: מישאל_פומפיאנסקי
מקור: פיתוח עצמי
שתף את המתכון