הוראות הכנה
מרכיבים
לבצק הפילו:
300 גרם קמח
200 מ"ל שמן
מלח
150 מ"ל מים
למילויי השכבות:
60 גרם פרג
150 גר ' סוכר מעורבב עם כף קינמון
500 ג"ר גבינת קוטג'
1 ביצה
500 מ"ל שמנת חמוצה
80 גר 'צימוקים
100 גרם אגוזי מלך קצוצים
500 גר תפוחים
קליפת לימון מגוררת
אופן ההכנה
הכנת בצק פילו
בקערה מערבבים יחד את הקמח, מלח, מים פושרים שתי כפות שמן ולשים עד קבלת בצק אחיד וחלק אז לתת לו לנוח שעה. (ניתן לקנות חבילת בצק פילו מוכן)
אחרי שהבצק נח לו, לרדד אותו לעובי דף נייר, ולתת לו להתייבש מעט, לחתוך אותו לגודל של תבנית אפייה .
בינתיים להכין את המילוי פרג, גבינה, אגוזים וגרד תפוחים.
למילוי הפרג
מערבבים 60 ג"ר פרג עם 50 ג"ר סוכר קינמון
למילוי הגבינה
בקערה מערבבים את הקוטג , ביצה, שמנת חמוצה, צימוקים 10 גרם (2 כפות) סוכר.
למילוי האגוזים
בקערה מערבבים יחד את האגוזים עם סוכר קינמון.
למילוי התפוחים
מקלפים את התפוחים, ומגרדים על פומפיה גסה מוסיפים קליפת לימון מגוררת ו 2 כפות סוכר קינמון.
לבנית העוגה
משמנים היטב את התבנית וומכסים את תחתיתה בעלה פילו ששומן במברשת משני צדדיו מעליו מניחים עלה משומן נוסף
מורחים את מילוי הפרג ומעליו עוד 2 עלים משוחים בשמן משני צדדיהם
מעליו יוצקים את תערובת גבינת הקוטג ומעליו 2 עלים משוחים בשמן משני צדדיהם
מפזרים את האגוזים והקינמון ומעליו 2 עלים משוחים בשמן משני צדדיהם
מורחים את עיסת התפוחים מעל ומעליו 2 עלים משוחים בשמן משני צדדיהם
מעל לכל השכבות שופכים את השמנת ומורחים על העלה
מחממים תנור ל 180 מעלות ואופים כשעה
מגיש:
מקור: https://www.slovenia.si/tourism/cuisine/recipes/2007100310144871/
שתף את המתכון