חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


עוגת בריוש תפוא"ד
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

עוגת בריוש תפוא"ד
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
500 גרם תפו"א
500 גרם קמח
100 גרם חמאה או מחמאה
50 גרם אבקת סוכר
2 ביצים
30 גרם שמרים או 2 כפות שטוחות שמרים יבשים
1 כפית זנגביל קצוץ
מים
אופן ההכנה
1.לבשל את תפוחי האדמה עם הקליפה במים עם מעט מלח כ30 דקות .כאשר הם רכים, לסנן לקלף ולמעוך לקבלת פירה חלק ואחיד.
2.לשים את הקמח בקערה גדולה. להוסיף את הזנגביל הקצוץ ואת מחית תפוחיהאדמה. להוסיף את הביצים ואת החמאה חתוחה לקוביות. ללוש את הבצק עד לקבלת מרכם אחיד.
3.לערבב את השמרים ב-4 כפות מים פושרים ורבע כפית סוכר ולתת לתסוס למשך
כ-30דקות.
4.להוסיף את עיסת השמרים לבצק וללוש עד לקבלת בצק גמיש. מניחים את הבצק בתבנית
(רצוי של לחם), לכסות במגבת ומתפיחים לשעה.
5.אופים בתנור שחומם ל 180 מעלות כ 40 דקות. בגמר האפיה להוציא מהתבנית ולהניח על גבי רשת. כאשר מתקרר מעט לפזר מעל אבקת סוכר.
מגיש: מישאל_פומפיאנסקי
מקור: מתכוני תפוחי אדמה מטעם יצרני דוד משה
שתף את המתכון