הוראות הכנה
מרכיבים
500 גרם תפו"א
500 גרם קמח
100 גרם חמאה או מחמאה
50 גרם אבקת סוכר
2 ביצים
30 גרם שמרים או 2 כפות שטוחות שמרים יבשים
1 כפית זנגביל קצוץ
מים
אופן ההכנה
1.לבשל את תפוחי האדמה עם הקליפה במים עם מעט מלח כ30 דקות .כאשר הם רכים, לסנן לקלף ולמעוך לקבלת פירה חלק ואחיד.
2.לשים את הקמח בקערה גדולה. להוסיף את הזנגביל הקצוץ ואת מחית תפוחיהאדמה. להוסיף את הביצים ואת החמאה חתוחה לקוביות. ללוש את הבצק עד לקבלת מרכם אחיד.
3.לערבב את השמרים ב-4 כפות מים פושרים ורבע כפית סוכר ולתת לתסוס למשך
כ-30דקות.
4.להוסיף את עיסת השמרים לבצק וללוש עד לקבלת בצק גמיש. מניחים את הבצק בתבנית
(רצוי של לחם), לכסות במגבת ומתפיחים לשעה.
5.אופים בתנור שחומם ל 180 מעלות כ 40 דקות. בגמר האפיה להוציא מהתבנית ולהניח על גבי רשת. כאשר מתקרר מעט לפזר מעל אבקת סוכר.
מגיש:
מקור: מתכוני תפוחי אדמה מטעם יצרני דוד משה
שתף את המתכון