חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


עוגת יוגורט ותפוזים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מתכון לשתי תבניות אנגליות (מאלומיניום) brזמן הכנה: שעה ועשר דקות
עוגת יוגורט ותפוזים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מתכון לשתי תבניות אנגליות (מאלומיניום) brזמן הכנה: שעה ועשר דקות
הוראות הכנה
מרכיבים
חומרים:
3 כוסות קמח תופח
1 כף קורנפלור
100 גר' טוב טעם
2 גביעי יוגורט טרה
3 ביצים, כוס וחצי אבקת סוכר
100 גר' חמאת טרה מומסת (80 גר' לעוגה, 20 גר' לשימון התבניות)
2 כפות גרדת תפוז.
חומרים לסירופ:
חצי כוס מיץ תפוזים
רבע כוס סוכר, כוס מים.
אופן הכנת הסירופ:
מחממים את כל החומרים תוך בחישה תמידית עד שהסוכר נמס.
לקישוט:
כפית יוגורט טרה לכל פרוסה
אופן ההכנה
אופן הכנת העוגה:
1. מערבבים בקערה את הביצים, יוגורט, טוב טעם, אבקת סוכר וגרדת התפוז.
2. מוסיפים לקערה את החמאה והקורנפלור, מערבבים היטב.
3. מוסיפים בהדרגה את הקמח ומערבבים עד קבלת מסה (קצת נוזלית) אחידה.
4. משמנים תבניות אנגליות במעט חמאה מומסת.
5. יוצקים את המסה לתבניות (שליש גובה עד חצי גובה) ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום של כ- 180 מעלות למשך כ- 50 דקות (לבדוק עם קיסם שהעוגה מוכנה)
6. מוציאים את העוגות מהתנור ויוצקים עליהן את הסירופ ומצננים.
7. פורסים ומגישים בליווי כפית יוגורט לכל פרוסה (על הפרוסה).
המלצת השף:
? להוסיף לעוגה שקדים טחונים (במקום חלק מהקמח)
? להגיש את הפרוסות עם היוגורט בליווי פילטים של תפוזים ו/או אגוזים קלויים
? להגיש בליווי כוס לרוויה
מגיש: yaffapr
מקור: ברק חורש, שף חברת טרה
שתף את המתכון