הוראות הכנה
מרכיבים
200 ג"ר שוקולד מריר (60% מוצקי קקאו)
1 כוס חמאת בוטנים
1 כוס דבש או סילאן
1/4 כפית מלח
פצפוצי אורז או בוטנים קלויים וקצוצים
לגירסה חלבית מוסיפים מיכל קטן שמנת מתוקה
אופן ההכנה
1. בסיר בינוני (רצוי עם ציפוי טפלון ממיסים את חמאת הבוטנים והדבש)
*** לגירסה החלבית מוסיפים את מיכל השמנת
2. בסיר עם מים רותחים מניחים קערת זכוכית וממיסים את השוקולד
3. כאשר השוקולד נמס מעבירים אותו לסיר עם חמאת הבוטנים והדבש
4. כאשר העיסה הופכת לנוזלית והומוגנית, מוסיפים את פצפוצי האורז ומערבבים
תוך כדי כ 2 -3 דקות.
5. שופכים את כל המעסה לתבנית ומרדדים תוך כדי דחיסה קלה לגובה של 2-3 ס"מ
6. מקררים כמהה ומכניסים למקפיא למשך כחצי שעה
לאחר שמערבבים היטב הכל, יש לשפוך לתבנית ולרדד היטב לגובה 2 ס"מ בערך
להכניס למקפיא למשך כחצי שעה.
7.מוציאים מהמקפיא וחותכים לקוביות בעזרת סכין שנטבלת בכוס מים רותחים
8.להעביר לקופסה ולאחסן במקפיא
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון