הוראות הכנה
מרכיבים
½ כוס סובין שיבולת שועל
¼ כוס זרעי פשתן טחונים
2/3 כוס קוואקר
¼ כוס קמח שיפון
¼ 1 כוסות קמח מלא
3 כוסות קמח כפרי או קמח רגיל או קמח נסורת
¼ כוס סילאן או דבש
¼ כוס שמן
2 כוסות מים (או כמה שצריך)
2 כפיות מלח
½ 2 כפיות שמרים יבשים
למילוי
50ג"ר זעתר
1/4 כוס שמן זית
200 ג"ר פטה מגורדת
אופן ההכנה
½ כוס סובין שיבולת שועל
¼ כוס זרעי פשתן טחונים
2/3 כוס קוואקר
¼ כוס קמח שיפון
¼ 1 כוסות קמח מלא
3 כוסות קמח כפרי או קמח רגיל או קמח נסורת
¼ כוס סילאן או דבש
¼ כוס שמן
2 כוסות מים (או כמה שצריך)
2 כפיות מלח
½ 2 כפיות שמרים יבשים
לשים את הקוואקר, הסובין והמים ביחד בסיר קטן. לבשל על אש בינונית תוך ערבוב עד שהמים נספגים, בערך כ- 5 דקות. כשהתערובת מסמיכה, להוריד מהאש, להוסיף את הסילאן או הדבש והשמן ולצנן לטמפ. החדר.
לשים את כל המצרכים בקערת המיקסר ולערבל במשך 10 דקות לבצק רך.
לכסות את הקערה ולהתפיח עד הכפלת הנפח בערך כ - 60דקות.
בשלב זה ניתן להכין מהבצק לחם או לחמניות.
להכנת גלגלי זעתר ופטה:
לרדד את הבצק למלבן.
לפזר פטה מפוררת על הבצק.
לזרות תערובת של זעתר.
לטפטף שמן זית.
לגלגל לרולדה.
לחתוך ל-12 פרוסות עגולות,
רצוי בעזרת טכניקת חוט הניילון.
להניח על מגש אפיה.
לכסות במגבת. להתפיח במשך 30-40 דקות.
לאפות במשך 20-25 דקות, בחום 180 מעלות.
מגיש:
מקור: ניצנה גרי מתוך https://arabicbites.blogspot.com/2008/08/multigrain-bread-brilliant-weblog-prize.html
שתף את המתכון