חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


מאפה שבלולי (סינרול) זעתר ופטה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

זה טעים זה מדהים נחטף במהירות
מאפה שבלולי (סינרול) זעתר ופטה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

זה טעים זה מדהים נחטף במהירות
הוראות הכנה
מרכיבים
½ כוס סובין שיבולת שועל
¼ כוס זרעי פשתן טחונים
2/3 כוס קוואקר
¼ כוס קמח שיפון
¼ 1 כוסות קמח מלא
3 כוסות קמח כפרי או קמח רגיל או קמח נסורת
¼ כוס סילאן או דבש
¼ כוס שמן
2 כוסות מים (או כמה שצריך)
2 כפיות מלח
½ 2 כפיות שמרים יבשים
למילוי
50ג"ר זעתר
1/4 כוס שמן זית
200 ג"ר פטה מגורדת
אופן ההכנה
½ כוס סובין שיבולת שועל
¼ כוס זרעי פשתן טחונים
2/3 כוס קוואקר
¼ כוס קמח שיפון
¼ 1 כוסות קמח מלא
3 כוסות קמח כפרי או קמח רגיל או קמח נסורת
¼ כוס סילאן או דבש
¼ כוס שמן
2 כוסות מים (או כמה שצריך)
2 כפיות מלח
½ 2 כפיות שמרים יבשים
לשים את הקוואקר, הסובין והמים ביחד בסיר קטן. לבשל על אש בינונית תוך ערבוב עד שהמים נספגים, בערך כ- 5 דקות. כשהתערובת מסמיכה, להוריד מהאש, להוסיף את הסילאן או הדבש והשמן ולצנן לטמפ. החדר.
לשים את כל המצרכים בקערת המיקסר ולערבל במשך 10 דקות לבצק רך.
לכסות את הקערה ולהתפיח עד הכפלת הנפח בערך כ - 60דקות.
בשלב זה ניתן להכין מהבצק לחם או לחמניות.
להכנת גלגלי זעתר ופטה:
לרדד את הבצק למלבן.
לפזר פטה מפוררת על הבצק.
לזרות תערובת של זעתר.
לטפטף שמן זית.
לגלגל לרולדה.
לחתוך ל-12 פרוסות עגולות,
רצוי בעזרת טכניקת חוט הניילון.
להניח על מגש אפיה.
לכסות במגבת. להתפיח במשך 30-40 דקות.
לאפות במשך 20-25 דקות, בחום 180 מעלות.
מגיש: מישאל_פומפיאנסקי
מקור: ניצנה גרי מתוך https://arabicbites.blogspot.com/2008/08/multigrain-bread-brilliant-weblog-prize.html
שתף את המתכון