הוראות הכנה
מרכיבים
ציוד: תבנית מרובעת 22 ס"מ (אני השתמשתי בתבנית פלסטיק השחורה של ניקול היא פשוט מצויינת)משומנת ומרופדת בנייר אפיה תחתית וצדדים.
לבסיס:
200 גרם עוגיות לוטוס טחונות (מרוסקות דק)
עוגיות קרמל לוטוס ,ניתן להשיג בסופר.
100 גרם חמאה מומסת
למלית:
פחית חלב מרוכז ממותק
25 גרם חמאה
1 כף דבש
1/2 כוס( 75 גרם) אגוזי מלך (או כל אגוז שאוהבים) קלויים וקצוצים.
לציפוי:
200 גרם שוקולד 70%מוצקי קקאו חובה! (נותן את המרירות המאזנת)שבור לקוביות.
50 גרם חמאה
אופן ההכנה
לבסיס:
מערבבים בקערה את פירורי העוגיות והחמאה עד לעיסה אחידה משטחים ומהדקים לבסיס התבנית ומכניסים למקרר לכשעתיים.
למלית:
שמים בסיר את החלב המרוכז,החמאה והדבש ומערבבים על להבה בינונית עד שהחמאה נמסה .
ממשיכים לבשל תוך בחישב כ- 10 דקות עד שהתערובת מסמיכה מעט ומזהיבה
מכניסים פנימה את האגוזים מערבבים ויוצקים מעל הבסיס.
מכסים את התבנית ומצננים בקירור לפחות 5 שעות או לילה .
לציפוי:
מממיסים יחד שוקולד וחמאה במיקרו 30 שניות ומערבבים, אם יש צורך מוסיפים עד זמן במיקרו עד המסה מלאה.
שופכים מעל שכבת האגוזים המקוררת והיציבה ושומרים במקרר.
מגישים בכל פעם ריבוע קטן בגודל 2 ס"מ ישירות מהקירור ,המעדן מתוק מספיק יש לאכול במנות קטנות .
מגיש:
מקור: קסמים מתוקים ומענגים דליה https://www.facebook.com/l/1e7e9;www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=1683614
שתף את המתכון