חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


עוגיות ממתק לוטוס אגוזים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

"ריבועי תאווה, הכניסה רק למושחתים במיוחד brולנועזי המתוקים הכבדים . brאוכלים אותם קטנים קטנים כי דברים טובים באים במנות קטנות"
עוגיות ממתק לוטוס אגוזים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

"ריבועי תאווה, הכניסה רק למושחתים במיוחד brולנועזי המתוקים הכבדים . brאוכלים אותם קטנים קטנים כי דברים טובים באים במנות קטנות"
הוראות הכנה
מרכיבים
ציוד: תבנית מרובעת 22 ס"מ (אני השתמשתי בתבנית פלסטיק השחורה של ניקול היא פשוט מצויינת)משומנת ומרופדת בנייר אפיה תחתית וצדדים.
לבסיס:
200 גרם עוגיות לוטוס טחונות (מרוסקות דק)
עוגיות קרמל לוטוס ,ניתן להשיג בסופר.
100 גרם חמאה מומסת
למלית:
פחית חלב מרוכז ממותק
25 גרם חמאה
1 כף דבש
1/2 כוס( 75 גרם) אגוזי מלך (או כל אגוז שאוהבים) קלויים וקצוצים.
לציפוי:
200 גרם שוקולד 70%מוצקי קקאו חובה! (נותן את המרירות המאזנת)שבור לקוביות.
50 גרם חמאה
אופן ההכנה
לבסיס:
מערבבים בקערה את פירורי העוגיות והחמאה עד לעיסה אחידה משטחים ומהדקים לבסיס התבנית ומכניסים למקרר לכשעתיים.
למלית:
שמים בסיר את החלב המרוכז,החמאה והדבש ומערבבים על להבה בינונית עד שהחמאה נמסה .
ממשיכים לבשל תוך בחישב כ- 10 דקות עד שהתערובת מסמיכה מעט ומזהיבה
מכניסים פנימה את האגוזים מערבבים ויוצקים מעל הבסיס.
מכסים את התבנית ומצננים בקירור לפחות 5 שעות או לילה .
לציפוי:
מממיסים יחד שוקולד וחמאה במיקרו 30 שניות ומערבבים, אם יש צורך מוסיפים עד זמן במיקרו עד המסה מלאה.
שופכים מעל שכבת האגוזים המקוררת והיציבה ושומרים במקרר.
מגישים בכל פעם ריבוע קטן בגודל 2 ס"מ ישירות מהקירור ,המעדן מתוק מספיק יש לאכול במנות קטנות .
מגיש: מישאל_פומפיאנסקי
מקור: קסמים מתוקים ומענגים דליה https://www.facebook.com/l/1e7e9;www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=1683614
שתף את המתכון