הוראות הכנה
מרכיבים
200 גרם גבינת מוצרלה
4 כפות רוטב פסטו
4 כפות עגבניות מיובשות
שמן זית
אורגנו
מלח
אופן ההכנה
1.חותכים את גבינת המוצרלה לפרוסות ומסדרים על תבנית. מטבלים במלח ואורגנו.
2.מכסים את התבנית עטופה נייר כסף ומכניסים לתנור בחום נמוך- .c100 ל- 4 דקות, עד שהגבינה נמסה. מוציאים ומסירים את נייר הכסף.
3.בעזרת כפפות (גומי פשוטות) מכניסים את הידיים לקערת מים עם קרח. מיד עם הוצאתם מתחילים לגבש כדור מעיסת המוצרלה החמה (אם חם מידי, ניתן לחזור על הפעולה). את הכדור מרדדים (כמו בצק) בעזרת מארוך. רצוי לשמן את משטח העבודה בשמן זית.
4.מורחים על המוצרלה הפרוסה רוטב פסטו ועגבניות מיובשות ומגלגלים. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעתיים. מסירים את הניילון, חותכים הגלילים לפרוסות עבות (2 ס"מ).
5.(ניתן לטבול בביצה ופרורי לחם ולטגן בשמן עמוק עד הזהבה)
מומלץ להגיש עם רוטב בלסמי.
מגיש:
מקור: אלפונסו מאורי, שף מסעדת הביסטרו בנמל עין גב https://www.mazon.co.il/39208/MATKON183
שתף את המתכון