הוראות הכנה
מרכיבים
לבצק
6 כוסות קמח
2-2.5 כוסות מים
2 כפות שמן
2 כפיות סוכר
2 כפיות שמרים יבשים
2 כפיות אבקת אפיה
2 כפיות מלח
שמן לטיגון
2 תפו"ד גדולים
1/2 כוס זיתים ירוקים מגולענים קצוצים לטבעות
4 ביצים קשות קצוצים גס מאוד
2 קופסאות טונה מסוננת ומפוררת
2 כפות הריסה
1 כף לימון כבוש
1/2 כפית כמון
1/2 כפית פלפל שחור
1/4 כפית מלח
כפית שמן זית
1/4 כפית שום כתוש (אופציונאלי)
2 כפיות מיץ לימון
אופן ההכנה
לבצק
1. בקערת מיקסר מכניסים את כל חומרי הבצק ומפעילים ל כ 5 דקות עד שהבצק נהיה חלק ורך.
2. בקערה מרוססת במעט שמן מכסים את הקערה ומתפיחים את הבצק עד אשר נפחו יוכפל בין 60-90 דקות
3. מחלקים את הבצק ל 16 כדורים ומניחים ל 10 דקות.
4. פותחים כל כדור לגודל פיתה
5. ממלאים כל אחד בכף או 2 של המילוי
6. סוגרים כלפי מעלה כשק ומהדקים
7. על משטח עבודה או משטח עץ משומן קלות לוחצים בעדינות
לקבלת תצורה עגולה של פיתה
8. במחבת על חם בינוני עם כף שמן מטגנים עד הזהבה כ 2-3 דקות מכל צד
9. לאפיה על תבנית עם נייר אפיה מסדרים את הפיתות במרווחים מושחים בביצה טרופה או מעט שמן מכניסים לתנור שחומם מראש ל 250 מעלות לכ 7 דקות או עד הזהבה
למילוי
10.תפוח אדמה
מבשלים תפוחי אדמה בקליפתם, מקררים אותן ומקלפים חותכים לקוביות קטנות
11.ביצים
מבשלים את הביצים לביצה קשה כ 15 דקות מקררים, מקלפים, חותכים לקוביות גסות
12טונה
שמים בקערה טונה מסוננת משמן, ומערבבים טוב עם ההריסה
13.זיתים
חותכים זיתים מגולענים לחרוזים (ניתן לקנות מוכן)
14. בקערה מערבבים בעדינות תוך כדי קיפול את כל חומרי ותבליני המילוי
מגיש:
מקור: פיתוח עצמי
שתף את המתכון